nocuts

Ένας λόγος

Πολιτικά Σχόλια

Με αφορμή τα επεισόδια στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, παραμένει η διαπίστωση:

Οι λαοί/κοινωνίες δεν ξέρουν γιατί αντιδρούν. Το μέγιστο αίτημα τους είναι μια αόριστη άρνηση. Όπως δηλαδή βολεύει…

nocuts«Όχι» στις περικοπές, «όχι» στο μνημόνιο, «όχι» στα νέα μέτρα.

Αναρωτιέται κάποιος αν θα υπάρξει ποτέ και ένα όχι ουσιαστικό. «Όχι» στο τραπεζικό σύστημα όπως λειτουργεί, «όχι» στην έκδοση και κυκλοφορία του χρήματος από ιδιώτες, «όχι» στην εκχώρηση της εξουσίας στους ιδιώτες – τζάνκια του μονεταρισμού.

Και αναρωτάται επίσης κάποιος, τι θα συνέβαινε, αν μάζευες όλους τους εκπροσώπους της Ευρώπης, κάπου, και τους έξιστορούσες τα καθέκαστα, την αληθινή πραγματικότητα, όχι την εικονική του Pay-Station στην οποία διαβιούν ως παραπούλια.

Μάλλον θα χειροκροτούσαν ειρωνικά και θα ξέσπαγαν σε γέλια ειρωνείας, όπως συνέβη ήδη. Και ναι, τα γέλια μέχρι δακρύων είναι του Επιτρόπου κ. Μπαρόζο, αν σας λέει κάτι… 

              

(τα σχόλια στο τέλος του video δεν είναι δικά μας)     

Δείτε τώρα και αυτήν την ομιλία το Νοέμβριο του 2010

 

Και πως αυτή παρουσιάστηκε από το «Μεγάλο Κανάλι».

Δείτε και ξαναδείτε αυτά τα video. Και εντοπίστε τις διαφορές…

Αν σε τόσο εξώφθαλμα γεγονότα υπάρχει τέτοια διαστρέβλωση, κουκούλωμα, προπαγάνδα και «ατυχίες» του «συντάκτη» αντιλαμβάνεστε τι γίνεται σε άλλα και «άλλα»… Συμπτώσεις;

Κλείνουμε με ένα ακόμη λόγο του ιδιότυπου Ευρωσκεπτικιστή  κ. Farage.

Ελπίζοντας να γίνει τούτη την φορά αντιληπτό ότι δεν τον προτείνουμε για αρχηγό, πρόεδρο, προπονητή ή φυσιοθεραπευτή. Απλά.

Είναι τέτοια η λάσπη στα μάτια και τα αυτιά, και τα λάδια στο πέτο, που όταν ακούμε τα αυτονόητα στους αυτονόητους χώρους από κάποιους που έχουν το αυτονόητο καθήκον, πως να το κάνουμε, συγκινούμαστε.

Είναι σαν να τρως κρέας στην κατοχή ένα πράγμα. Χαίρετε.

 

ΥΓ Αύριο καλοδεχόμαστε τη νέα επίσκεψη των εκπροσώπων του Τραπεζικού Συστήματος, σε Οργουελική παράφραση μεγαλειότητος «Την Τρόϊκα».

15 σκέψεις στο “Ένας λόγος

 1. ΑΠ: Ένας λόγος
  Καλησπερα,

  Να παραθεσω ενα αρθρο περι της διαστρεβλωσης των αληθινών γεγονοτων , όπως
  φτάνουν στα μάτια μας.
  Αντιγράφω από :
  http://www.inprecor.gr/index.php/archives/46004
  Υπάρχουν όρια (;)
  «….Και δεν το έκανε από άγνοια, γιατί ο κ. Τσίμας δεν είναι ανενημέρωτος ούτε αμόρφωτος. Το έκανε διατελώντας σε συντεταγμένη υπηρεσία. Το έκανε γιατί τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα αιτήματα του
  τυνησιακού λαού και του ελληνικού είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.»

  Να είστε όλοι καλά.

 2. ΑΠ: Ένας λόγος
  Επίκουρε ωραία τα άρθρα σου και εύστοχα. Συνέχισε τη καλή δουλεία. Μας έλειψες για κάποιο καιρό.

  Καλά τα βιντεάκια με τον ευρωσκεπτικιστή. Είναι κάπου καπου καλό να ακούμε και την άλλη άποψη και να αναρωτιόμαστε, βρε μπας και είναι ετσι… Δε λέω βέβαια για άκριτη εμπιστοσύνη στο προσωπο τοθ εν προκειμένω ευρωβουλευτη.

  Κατι άσχετο με οικονομικά αλλα σχετικό με την αναζήτηση αιτίων της συμπεριφοράς μας σαν Έλληνες. Είναι μια φιλοσοφική διάλεξη του Στέλιου Ράμφου για το TEDx:
  http://steliosramfosgr.wordpress.com/2010/11/06/%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-tedx-academy-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CE%BC/

  Βρήκα ενδιαφέρουσα την οπτική γωνία του ομιλητή.

 3. ΑΠ: Ένας λόγος
  Άγγλος Ευρωσκεπτικιστής αλλά και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι σχήμα οξύμωρον.
  (ή αλλιώς … κρύο αμερικάνικο ανέκδοτο) 😛

  Τι δουλειά έχουν αυτοί εκεί?
  Είμαστε στην «απ’έξω», αλλά από «μέσα» βρίζουμε το σύστημα!

  Τουλάχιστον ας κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις και να μην αρκούνται στον εκ του ασφαλούς καταγγελτικό λόγo.

  Αλλά δεν τους πολυκόβω για τέτοιους …

  1. ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
   Κοίτα, δεν θέλω να κάνω τον απολογητή κανενός, αλλα απο όσο έχω παρακολουθήσει τον κ. Farage , για υποκριτή δεν θα μπορούσα να τον κατηγορήσω. Ο άνθρωπος δεν είναι αντιευρωπαιστής(αν χρειάζεται να «παίξουμε» λίγο με τις λέξεις) αλλα ευρωσκεπικιστής , υπάρχει διαφορά. Μπορεί κάποιος να μην διαφωνεί με ην ιδέα της ευρωπαικής ένωσης αλλα με τον τρόπο που αυτή υλοποιείται. Υπο αυτή την έννοια, σαφώς και τέτοιες φωνές πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ευρωκοινοβούλιο, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

   Και μην νομίζεις πως όσα λέει τα λέει χωρίς κόστος—> http://www.youtube.com/watch?v=V6gYa0Rmo5U

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
    Λες να του «έριξαν» το αεροπλάνο? :-*
    Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν τέτοιες φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο (ΚΚΕ like) αλλά κατά τα φαινόμενα δεν αλλάζει κάτι.
    Έτσι κι αλλιώς τις αποφάσεις τις παίρνει η Co(no)mission που τα μέλη της δεν είναι αιρετά!

    1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
     Όντως, ως προς το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά και μόνο το οτι ακούγονται απο «επίσημα» χείλη όλα αυτά και μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο, δεν είναι ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αλλά δεν είναι και τίποτα.Υπάρχουν αντιδράσεις…Και το UKIP δεν είναι αριστερό κόμμα , είναι right wing νομίζω,όχι όμως εθνικιστικό, το κάθε άλλο μάλιστα. Ευχαριστώ για την απάντηση

 4. ΑΠ: Ένας λόγος
  θα υπάρξει ουσιαστικό όχι. Θα υπάρξει αλλαγή παραδείγματος μοντέλου ζωής. Και θα ξεκινήσει με την αλλαγή παραδείγματος στην τεχνολογία παραγωγής ενέργειας. Έρχεται. Είναι δίπλα μας και η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

  1. ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
   Χμμ, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στην «τεχνολογία παραγωγής ενέργειας» και πως «η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο»? 😕

   Αν εννοείς την επιδοτούμενη «πράσινη ανάπτυξη» και τα λοιπά παραμύθια, που συνδυάζονται με χρηματιστηριακά παιχνίδια στην ενέργεια, προσωπικά δεν τσιμπάω!

   Δυστυχώς έχω πάψει να είμαι τόσο καλόπιστος! 😛

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
    όχι βέβαια!!! όχι «πράσινη ανάπτυξη» αλα γιωργάκη κλπ… Αναφέρομαι στην τεχνολογία Rossi- Focardi που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο (14 ιαν) στη Μπολώνια. Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ [url]http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=360[/url] εδώ [url]http://newenergytimes.com/v2/sr/RossiECat/RossiECatPortal.shtml[/url]αλλά και αλλού σοτ δίκτυο. Είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται ο Celente όταν μιλάει για «επανάσταση στον τομέα της ενέργειας» τον τελευταίο καιρό.

    1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
     Μέχρι η όποια εναλλακτική τεχνολογία (και συγκεκριμένα ή ψυχρή σύντηξη) στην ηλεκτροπαραγωγή να τεθεί σε εμπορική λειτουργία … έχουμε καιρό! :zzz

     Άσε που υπάρχουν [url=http://www.physorg.com/news/2011-01-italian-scientists-cold-fusion-video.html]σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τεκμηρίωση[/url]. 🙁

     1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
      Σοβαρές επιφυλάξεις? δε νομίζω! Αφενός το άρθρο που παραπέμπεις είναι παλιό (20 ιαν. 2011) και υπάρχουν εξελίξεις που δεν περιλαμβάνονται, αφεδύο σοβαροί σκεπτικιστές (και όχι «deniers», πεισματικά αρνητές, δηλαδή, οποιασδήποτε καινοτομίας) δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους, αφετρία, συμπτωματικά, ο εικονιζόμενος στο βιντεάκι που υπάρχει στο άρθρο που παραπέμπεις, –αρχικά σκεπτικιστής–, ακτινομέτρης από το εθνικό ινστιτούτο πυρηνικής φυσικής της Ιταλίας, Celani, αργότερα έστειλε ανοιχτή επιστολή με συγχαρητήρια, με κεφαλαία και bold στον εφευρέτη.

      Το πράγμα δεν είναι τελειωμένο, μεν, αλλά τα δείγματα είναι ΠΑΡΑ πολύ ενθαρυντικά.

     2. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Ένας λόγος
      χεχε!… σήμερα δημοσιεύτηκε στο ny teknik η επιβεβαίωση από δύο Σουηδούς επιστήμονες, μέλη τoy Swedish skeptics society η καινούρια τεχνολογία.
      [url]http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3144827.ece[/url]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *