Στα μούτρα

Οικονομικό Σύστημα

 

Σπάνια μια ανάρτηση έχει γίνει για την παράθεση ενός και μόνο γεγονότος.

Αλλά όταν τα λεφτά σου που δίνεις για να τους στηρίξουν με προγράμματα διάσωσης, βλέπεις ότι πιάνουν τόπο είναι ευτυχές γεγονός.

Το γεγονός δηλαδή, ότι, όπως ανακοίνωσε, η Goldman Sachs είχε κατά τις 63 Trading Days του 1ου quarter 63 επικερδείς ημέρες ΧΩΡΙΣ να χάσει ΟΥΤΕ μία μέρα, αποκομίζοντας κέρδη κοντά 10 δις δολάρια τα οποία αντιστοιχούν στο 76% του τζίρου της (και φυσικά ποιος ξέρει πόσοι ευτυχείς «φίλοι» της εταιρείας, ευτύχησαν επίσης), τότε φίλτατοι, το συμπέρασμα είναι ένα.

Η κοροϊδία έχει πλέον φτάσει στο απώτατο σημείο ξεφτίλας:

Κατάμουτρα.

 

Ενδεικτικά : http://www.epicurus2day.gr/index.php/depressiondeflation/167-2009-08-19-17-23-09

http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/103–qq-

34 σκέψεις στο “Στα μούτρα

 1. Μια ενδιαφέρουσα (και διόλου απίθανη) εξήγηση για το παραπάνω γεγονός υπάρχει σε αυτό το video

  http://www.youtube.com/watch?v=V5G7zBWMpIs (part 1)

  και

  http://www.youtube.com/watch#!v=st18z-ifoPs&feature=related (part 2)

  Έχει να κάνει με ένα λογισμοκό χειραγώγησης των αγορών (αν δεν κάνω λάθος ο επίκουρος έχει αναφερθεί ξανά σε αυτό)

  «Αντί τέλους, μια «περίεργη» ιστορία που αφορά την Goldman και για την οποία έχει σημάνει συναγερμός. Συνοπτικά οι ξένες Τράπεζες χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα προγράμματα για τις «συναλλαγές» τους στις αγορές. Πρόκειται για το λεγόμενο program trading ή αλλιώς black boxes. Η Goldman, η οποία με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει ευθύνεται για το 60% των συναλλαγών στο Αμερικάνικο Χρηματηστήριο, διαθέτει λογισμικό το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα προηγμένο και το οποίο μπορεί σε εκατοστά του δευτερολέπτου να δώσει εντολή για αγορές ή πωλήσεις. Ο κώδικας αυτός, υπεκλάπη προ μηνός (χωρίς να μάθει κάποιος κάτι) και πλέον βρίσκεται στα χέρια άλλων. Ξαφνικά, η Goldman δεν εμφανίζεται ΚΑΝ στην λίστα των συναλλασομένων από εκεί που ήταν στην πρώτη θέση, όπως αναφέρθηκε. Σταμάτησε να συναλλάσεται; Και φυσικά πανικός έχει καταλάβει τον «Οργανισμό». Θυμίζω προ 3 εβδομάδων, ένα άλλο γεγονός: την σύλληψη 2 Ιαπώνων στην Ιταλία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν Αμερικάνικα ομόλογα αξίας $134 δις. Μόλις. Έσεται ήμαρ.»(η μεγάλη της φούσκας σχολή)

  1. Analysis of the «Flash Crash», Date of Event: Ma
   http://www.nanex.net/20100506/FlashCrashAnalysis_Intro.html

   On the afternoon of May 6, 2010 the Dow Jones Industrial Average (DJIA) dropped approximately 600 points (5.7%), and then quickly recovered. Other Major Market Indexes dropped by similar amounts. We have read numerous articles attempting to explain this event including the SEC report «Preliminary Findings Regarding the Market Events of May 6, 2010» dated May 18, 2010. Our report assumes the reader is familiar with the SEC report.

   Our business is supplying a real-time data feed comprising trade and quote data for all US equity, option, and futures exchanges. We have archived this data since 2004 and have created and used numerous tools to help us sift through the enormous dataset: approximately 2.5 trillion quotes and trades as of June 2010. May 6th, had approximately 7.6 billion trade, quote, level 2, and depth records.

   We generated over 4,500 datasets and over 1,200 charts before uncovering what we believe precipitated the swift 600 point drop beginning at 14:42:46 and ending at 14:47:02. The following are the results of our findings.

 2. Οχτώ Αλγερινοί καταλήστευαν πεζούς

  Στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση των Ν. «περί Ναρκωτικών» και «περί Αλλοδαπών». Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τουλάχιστον άλλους επτά (7) ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας. Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και της Πλατείας Μοναστηρακίου ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος στην οδό Μαιζώνος. Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων καθώς και άλλων αντικειμένων. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους -57,3- γραμμαρίων.

  Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι από τις αρχές του έτους 2010 διέπραξαν:

  •Εκατόν δύο (102) διαρρήξεις οχημάτων.

  •Σαράντα μία (41) ληστείες σε βάρος

  1. Φίλε πως το βλέπεις;
   Θα πάει ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό;
   Για το διαζύγιο της Μενεγάκη τι έχουμε;

 3. Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι δανειακές συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε η Ελλάδα με την Τρόικα…Μέσα στα υπόλοιπα , υπάρχουν και τα εξής :

  1) Ορίζεται οτι η συμβαση ορίζεται και διέπεται με βαση το Αγγλικό δίκαιο (αναρωτιέμαι γιατί…)

  2) Αναφέρεται ρητά οτι : “Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος”

  3)Επίσης , είναι τουλάχιστον αστεία η απάντηση του κυβ.εκπροσώπου για το θέμα στην σχετική ερώτηση του κ.ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ , μπορείτε να την δείτε εδώ (http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8808823)

  4) Ολόκληρο το κείμενο της σύμβασης εδώ (http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8808823)

  5) Φρίκη…

  1. επίσης , Σύμφωνα με το κείμενο της σύμβασης, οι δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση που επιδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που:

   – Η Ελλάδα αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων στο πλαίσιο οποιουδήποτε δανείου ή οποιαδήποτε άλλα οφειλόμενα ποσά βάσει της παρούσας Σύμβασης την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει.

   – Η Ελλάδα ή οι φορείς (δημόσιοι) αθετούν κατά την εκτέλεση οποιαδήποτε υποχρέωση που απορρέει από την παρούσα Σύμβαση και η εν λόγω αθέτηση υποχρεώσεων συνεχίζεται για χρονικό διάστημα ενός μηνός αφότου έχει επιδοθεί σχετική έγγραφη ειδοποίηση στο δανειολήπτη από τους δανειστές.

   – Οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη (της Ελλάδας), στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, κρίνονται από οποιοδήποτε καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο ως μη δεσμευτικές ή εκτελεστές έναντι του δανειολήπτη ή κρίνονται παράνομες από καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο.

   – Διαπιστώνεται ότι, σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ή με το Μνημόνιο Συνεννόησης, ο δανειολήπτης, ή ο αντιπρόσωπος του δανειολήπτη, ενέχεται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα ή σε οποιεσδήποτε επιζήμιες ενέργειες για τους δανειστές.

   – Η Ελλάδα δεν προβαίνει σε εμπρόθεσμες αποπληρωμές προς το ΔΝΤ.

   – Ο δανειολήπτης γενικώς δεν καταβάλλει το Σχετικό Χρέος του, κατά τις ημερομηνίες οφειλής του, ή προβαίνει σε αναστολή πληρωμών του Σχετικού Χρέους του ή των ανειλημμένων ή εγγυημένων υποχρεώσεών του.

   Άρα και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έχει ως συνέπεια την κατάσχεση στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου (αν ερμηνεύω καλά την τελευταία παράγραφο)

   Παρόλαυτά , πουθενά δεν λέγεται τι έχει υποθηκευτεί…

   Συγγνώμη αν το κείμενο είναι άσχετο με το θέμα της ανάρτησης , παρόλαυτά θεωρώ πως είναι σημαντικότατη η πληροφορία

   Καλό κουράγιο

 4. Τα καλύτερα έρχονται
  Επίκουρε γειά σου και χαρά σου, εύχομαι να είσαι πάντα γερός, δυνατός και «ορεξάτος» έστω και για μία λιτή ανάρτηση
  ως αναφορά τις 63 κερδοφόρες μέρες των «μάγων» των αγορών, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
  1) Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της επίδοσής τους διότι όπως είναι γνωστό το κάθε quarter έχει 120 μέρες, άρα η απόδοση που έχουν είναι λίγο παραπάνω από το 50%(σιγά τα ωά).
  2) Φυσικά ο κάθε φορολογούμενος αισθάνεται ευτυχής. Σκέψου να του λέγανε ότι δυστυχώς δεν «έκατσε» καλά το ποντάρισμα και είχαμε 63 μέρες χασούρα…(αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, βλέπε δομ. ομόλογα, ασφ. ταμεία κ.τ.λ.)
  3) Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κλοπή του «άχαστου» λογισμικού, εκείνο που πιστεύω είναι ότι ακόμα και αν κλάπηκε no problem… θα φτιάξουμε άλλο.
  Τέλος, μπορούμε να πούμε σε όλους τους τρομοκρατημένους, λόγω κρίσης πολίτες, να κάνουν ακόμα λίγο υπομονή και θα λυθούν τα προβλήματά τους….θ’αρχίσει να «ρολάρει» και πάλι η οικονομία…αλήθεια.
  Όχι τίποτ’άλλο, απλά επειδή δε θέλουμε επαναστάσεις και χαζά, σας δίνουμε και λίγα λεφτουδάκια τώρα που φτάσατε στον πάτο για να μη μας πολυζαλίζεται με τις συνωμοσιολογίες σας…
  Καλή συνέχεια

  1. Όσο και να το παίζεις άνετος…δεν πείθεις
   1. το «λίγο πάνω από το 50%» είναι ουσιαστικά όλη η αλήθεια, δηλαδή ότι μακροχρόνια η μπάνκα βγαίνει κερδισμένη. άλλωστε όπως λέει το απόφθεγμα του Ρότσιλντ: «κανείς ποτέ δεν έπαθε τίποτε από μικρότερο περιθώριο κέρδους, πολλοί καταστράφηκαν από μεγάλο περιθώριο ζημίας..»

   2. Ξεχνάς ποιός ήταν ο ανάδοχος των περιπτώσεων που γράφεις…

   3. Σ’αυτό δεν διαφωνώ, απλά τα λές πολύ λαϊκά..
   Το software δεν είναι μόνο κώδικας. Χωρίς την database των δεδομένων δεν «τραβάς» δεδομένα για να δείς αποτελέσματα. Τέλος, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος απαιτείται για να λειτουργήσει μια εφαρμογή και αυτός δύσκολα κλέβεται..μάλλον πρέπει να είναι και αυτός στην κομπίνα.

   Τέλος, τι μας είπες που να μας πείθει ότι τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο?

   «Κάποιοι μιλούν γιατί έχουν να πούν κάτι και κάποιοι μιλούν γιτί θέλουν απλά να πούν κάτι»

  2. ΑΠ: Τα καλύτερα έρχονται
   RE: «quarter έχει 120 μέρες… «
   90 μερες (1/4 του χρονου, αρα 3 μηνες) 🙂

 5. Πολλά τα νέα τελευταία γενικότερα εντός και εκτός της χώρας μας,αναμένουμε εναγωνίως το επόμενο άρθρου του Επίκουρου(στο οποίο κάνει συνέχεια edit απο οτι φαίνεται)!

 6. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνος 266 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΤΑΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Νικολάου 221 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου 187 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνος 159 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΠΤΩΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παύλου 158 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 158 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
  ΤΖΙΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ του Γεωργίου 148
  ΚΑΚΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Αποστόλου 124

  ΦΙΛΕ ΣΑΜΑΡΑ ΕΥΓΕ

  ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΠΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗ

  Ο ΧΑΛΒΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ…….

 7. ΑΠ: Στα μούτρα
  οι κακες γλωσσες εχουν λυσσαξει πως κατι πολυ ασχημο τρεχει αυτη τη στιγμη. ελλπιζω φιλε μου η επομενη δημοσιευση σου να μην ειναι κατοπιν εορτης

  φιλικα
  george21

 8. ΑΠ: Στα μούτρα
  Παιδια νομίζω ότι τα αρθρα του επίκουρου πόνεσαν πολύ κάποιους (αφου ήταν τεκμηριωμένα) και μπορεί να το ξαποστείλανε…. ελπίζω επίκουρε να εισαι καλά.

 9. ΑΠ: Στα μούτρα
  Παιδιά, τυχαίνει να γνωρίζω πως ο άνθρωπος είναι καλά, και θα επανέλθει. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι τι θα βρεί να πρωτοσχολιάσει, έτσι όπως έχοθν γίνει τα πράγματα…

 10. ΑΠ: Στα μούτρα
  επικουρε ο λαος χρειαζεται τα φωτα σου!!! ειμαστε σε ασχημο σημειο και δεν ξερουμε τι ξημερωνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *