greece 2014

ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)

Οικονομικό Σύστημα

{jcomments off}

Μεταξύ των 58 χωρών της Ευρώπης (διότι τόσες είναι) η Ελλάδα καταλαμβάνει πληθυσμιακά την 13η θέση. Η «μικρή Ευρωπαϊκή» χώρα με μόνο 2500 χρόνια ιστορία, greece 2014τυχαίνει να είναι μεγαλύτερη από τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία,  την Κροατία, την Ιρλανδία, τις χώρες της Βαλτικής, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Τσεχία και άλλες 32. Η Ελλάδα, έγινε «Ζάμπια» ή «Ζιμπάμπουε», διότι μόνο σε αυτές τις τριτοκοσμικές χώρες επεβάλετο αντίστοιχο «πρόγραμμα», μόνο που το Ελληνικό «πρόγραμμα» είναι παγκοσμίως και ιστορικά πρωτοφανές σε σφοδρότητα (επιχειρώντας μάλιστα να διορθώσει αρχικά «τα διψήφια ελλείμματα» του προϋπολογισμού). Ένα πρόγραμμα που θα οδηγούσε σε πνιγμό και ασφυξία, κυριολεκτικά οποιαδήποτε οικονομία της Οικουμένης. Για την ακρίβεια, στα τελευταία 300 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του BBCτο 2011, μόνο 2 χώρες υπέστησαν τις συνέπειες μιας οικονομικής ύφεσης, μεγαλύτερης από της Ελλάδας, εν καιρώ «ειρήνης»: Η Λιβερία και το Τατζικιστάν.  Δυστυχώς το «μας έκαναν Τατζικιστάν» λησμονείται εντελώς από αυτούς που έλαβαν ιδιαίτερα μαθήματα δημοσιογραφίας/πληροφόρησης στο ΔΝΤ. «Γίναμε Ζάμπια» γράφει το «ταμπλό». Αυτή είναι η μικρή ιστορία μιας χώρας που βιώνει σε πρώτο ενικό ιστορικό πρόσωπο τους πυλώνες των αναρτήσεων μας, τον αποπληθωρισμό, που ισοδυναμεί με τον οικονομικό θάνατο μιας ακραιφνώς πιστωτικής οικονομίας και επίσης, την κυκλική καμπή της εμπιστοσύνης, της φάσης δηλαδή του sentiment, του γενικού αισθήματος που καθοδηγεί μια κοινωνία. Και στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην καμπή της απόγνωσης, όπως πριν 16 χρόνια, στην κορύφωση του Ελληνικού asset mania, ήμασταν στην καμπή της ευφορίας.

(κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το media infographic «The Illusion Of Choice») 

media-infographic-thumbΌπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές όλα αυτά τα χρόνια και πολύ πριν η Ελλάδα γίνει η αγελάδα που γλιστράει στον πάγο: η κρίση αυτή είναι υπαρκτή, είναι παγκόσμια και είναι συστημική. Κάθε μέρα που περνάει, βαδίζουμε οικουμενικά, προς την άβυσσο. ‘Ενας πλανήτης που χρωστάει 900 τρις, παίζει 7 τρις στα νομίσματα ημερησίως, δανείζει 50-60 φορές τα κεφάλαια των τραπεζών του, 130% τις οικονομίες του κοσμάκη, ξεπλένει κατά δεκάδες τρις και αφορολόγητα το μαύρο χρήμα του σε εξωτικούς (και τραπεζικούς) παραδείσους, την ώρα που πατάει με την μπότα τα κορόιδα που πληρώνουν φόρο αίματος, κεφαλικό φόρο, μόνο και μόνο για να πληρώνουν πίσω «τους τόκους» κάποιων ανώνυμων «δανειστών», εκβιαστών, συμμοριτών. Αυτουργοί αυτής της κρίσης, είναι οι whitecollars της WallStreet και συνεργοί οι ομοϊδεάτες τους στο Παρίσι, την Φραγκφούρτη, το  Χονγκ Κονγκ, το Σύδνευ, την Ζυρίχη και το City του Λονδίνου, τα κέντρα της παγκόσμιας μόχλευσης κεφαλαίων και χειραγώγησης των απανταχού αγορών.

Δυστυχώς, όπως είναι σε όλους στην χώρα μας πλέον κατανοητό και βιωματικό, στα κέντρα αποφάσεων έχουν πλέον παρεισφρήσει εγκάθετοι του παγκόσμιου τραπεζικού λόμπι (η LeMonde έγραψε κατ’ ακρίβεια για εγκάθετους της GoldmanSachs), χωρίς καμία νομιμοποίηση από αυτούς που δήθεν ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα τους εκλογείς, τους ψηφοφόρους, «τους λαούς».

 Schaub scandΣτα καθ’ημάς, δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, όσο και ο Γιούνκερ ή ο Ντάισελμπλουμ, είναι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα διαφθοράς της λεγόμενης «εταιρειοκρατίας» – μάλλον είναι επιθυμητό. Ο Σόιμπλε, γεγονός καλά κρυμμένο (είχε αποκαλυφθεί από το olympia.gr) ουσιαστικά οφείλει την πολιτική του επιβίωση στην Μέρκελ, όταν το 2001 είχε παραδεχτεί εν μέσω του σκανδάλου των «μυστικών κονδυλίων» των «Χριστιανοδημοκρατών», ότι είχε δωροδοκηθεί από έμπορο όπλων, με την μικρή υποσημείωση ότι αυτός είχε άμεση σχέση με τα ταμεία της Siemens και διόλου απίθανο, την πανευρωπαϊκή βαρονία της διαφθοράς από τις εταιρείες – γκαργκαντούα, που έχουν λαδώσει ό,τι κινείται σε αξιωματούχο, από τα Ουράλια έως το Γιβραλτάρ. O Σόιμπλε είναι μια δυστυχής και κραταιά περίπτωση πολιτικού, που «εξουσιάζει» βουτηγμένος στα ακάθαρτα ύδατα του Τραπεζιστάν και του μονεταρισμού, της γάγγραινας στα σωθικά της κάθε κοινωνίας.

luxleaks

Ο Γιούνκερ είναι ένας πολιτικός συνυφασμένος με την διαφθορά στο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Παραιτήθηκε μετά από 18 χρόνια στην πρωθυπουργία, αφού αποδείχτηκε εκτεταμένο κύκλωμα παρακολούθησης γνωστών και φίλων επί πρωθυπουργίας του. Δεύτερον, αποδείχτηκε η συμμετοχη του στο σκάνδαλο “LuxLeaks”, δηλ. σε πρόγραμμα «εξοικονόμησης» δεκάδων δις φόρων πολυεθνικών εταιρειών όπως οι AIG, Amazon, Blackstone, DeutscheBank,. Heinz, JPMorganChase, Burberry, Procter & Gamble, Pepsi, ΙΚΕΑ, FedEx, η Disney, διοχετεύοντας εκατοντάδες δις σε τράπεζες του Λουξεμβούργου σε εκτέλεση του σχεδίου. Συνεργοί οι Big-4, δηλ. οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών, Ernst & Young, Deloitte, KPMG, PricewaterhouseCoopers.

Σας έχουμε πει ήδη, 3 τράπεζες κυριαρχούν στις αγορές παραγώγων/ομολόγων, 4 στις αγορές νομισμάτων, 4 εταιρείες στην «λογιστική», 6 εταιρείες στα ΜΜΕ…

Σε έναν τόσο υπέροχο κόσμο, είναι ασφαλώς δυνατόν ένας ηθικος αυτουργός και «πολιτικός υπεύθυνος» φοροδιαφυγής ίσης με το ΑΕΠ της Ελλάδας, όπου οι εταιρείες πλήρωναν τελικά περί το 1% φόρο με τις ευλογίες του Ζαν Κλοντ, είναι δυνατόν ο δίαυλος μυστικών υπηρεσιών, πολιτευόμενος δια παρακολουθήσεων, να είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκης Επιτροπής. Αλλά να ευαγγελίζεται την «δημοσιονομική τάξη»; Να θεωρεί αναπόφευκτη την χυδαίου επιπέδου υπερφορολόγηση και εξαθλίωση των Πυγμαίων των 500 ευρώ τον μήνα; Να μας μιλάει για αρχές και Δημοκρατία; Τι αρχές πρεσβεύει ο επί 18 έτη πρωθυπουργός του μεγαλύτερου φορολογικού παραδείσου στην Ευρώπη, με πελάτες τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου; Πόσο μπορεί αυτός ο άνθρωπος να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να υπηρετεί 350 εκ. Ευρωπαίους και όχι 350 εκλεκτούς; Αυτόν πάντως διόρισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «στο όνομα των Ευρωπαίων ψηφοφόρων».

Ή μήπως μπορεί ο Ντάισελμπλουμ, ένας αλεξιπτωτιστής, με σπουδές στην… αγροτική οικονομία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιρλανδία με θέμα «Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική»  το οποίο δεν ολοκλήρωσε, χωρίς καμία άλλη κατάρτιση, με όλους κι όλους 3 μήνες προϋπηρεσίας ως abn υπουργός στην Ολλανδία, ήδη κατηγορούμενος για τρελές αυξήσεις και bonus στα τραπεζικά στελέχη της τράπεζας ABNAMRO, για την οποία το Ολλανδικό δημόσιο (δηλ. οι φορολογούμενοι του) πλήρωσε 22δις; Πώς έγινε εν μία νυκτί επικεφαλής του Eurogroup, προΐσταται δηλαδή όλων των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, ένας άνθρωπος χωρίς καμία εμπειρία διοίκησης αφού η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά Αν κάποιος ντελάλης της ψωρωκωσταινίασης θέλει να βρει ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ τενεκέδες που δεν δούλεψαν ΠΟΤΕ στην ζωή τους και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ, με αληθινή ΕΞΟΥΣΙΑ, ας κάνει ένα τουρ στις Βρυξέλλες.  Αν κάποιος θέλει να δει πραγματικό ΦΑΓΟΠΟΤΙ με μπάτζετ όσο το Ελληνικό ΑΕΠ και μισθούς στο τοπ-10 των Ευρωπαίων πολιτικών, ας δει τι λαμβάνουνε αυτές οι νυχτερίδες των «κανόνων» και της «δημοκρατίας», πολιτικές και ιδεολογικές τσιχλόφουσκες. Άλλωστε όλα τα εγκλήματα έγιναν διαπολιτισμικά, διαχρονικά και απαρέγκλιτα, στο όνομα της θρησκείας, της ιδεολογίας, της δημοκρατίας, κάποιων ξεχασμένων η κλυσματικών «κανόνων».

Αλλά ας μην το υπεραναλύουμε ούτε να το προσωποποιούμε. Σας παρακινούμε να αναγάγετε σε σπορ την αναζήτηση βιογραφικών στοιχείων όλων όσων εμπορεύονται την πολιτική γιαλαντζί, που σιγά – σιγά μεταλλάσσεται σε data, σε μια τεχνοκρατική βίβλο «αυτόματων αποφάσεων», υπηρετώντας το χρήμα, το νο1 Μανιτού, το ιερό και μόνο σύμβολο της εποχής μας το οποίο ταιριάζει γάντι στην άρρωστη εξουσιομανία που πλημμυρίζει τον κόσμο. Άλλωστε, η δημιουργική καταστροφή του καζινοκαπιταλισμού, θα μας επιφυλάσσει μονίμως ανθρωποθυσίες και δράματα, στο όνομα της «ανάπτυξης», των «μεταρρυθμίσεων», της «ελεύθερης αγοράς».

Η Ελληνική κρίση, με βάση τα στοιχεία, έχει πολλά ερωτηματικά. Μέχρι στιγμής αποδείχτηκε ότι ο Γ. Παπανδρέου, σε συνεννόηση με το ΔΝΤ προετοίμασε την Ελληνική «κρίση χρέους» και την μεταφορά της εδώ, με την είσοδο του Ταμείου στην mail.2010Ευρώπη. Το Αμερικανικό δημοσιονομικό και τραπεζικό χάος, έγινε Ευρωπαϊκό και κρατικό και βεβαίως, με γελοίες δικαιολογίες και προσχήματα, Ελληνικό. Αποδείχτηκε ότι ο, μέχρι σήμερα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου, 20 χρόνια στέλεχος του ΔΝΤ, ήταν προ των εκλογών του 2009 αλλά και μετά, σε συνεννόηση με τον Π. Τόμσεν του ΔΝΤ για να αποκτήσει υπερεξουσίες και ανέλεγκτο στην Αρχή αυτή. Ότι τα στοιχεία μάλλον πειράχτηκαν. Ότι Προβόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου γνώριζαν για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ πολύ πριν μπουν οι λέξεις αυτές στο λεξιλόγιο. Ότι συνεργάτες του Παπανδρέου, όπως ο Άλεξ Ρόντος, ετοίμαζαν σχέδια εκτροπής της Ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο, ήδη από το 2009. Ότι στην πορεία, πολεμήθηκε ΑΓΡΙΩΣ από τον Παπανδρέου, τους Ευρωπαίους, τον Γ. Προβόπουλο και τους Έλληνες τραπεζίτες, η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους και προτάχθηκε σαν μονομέρεια η τυπική, έγγραφη, επίσημη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε καιρό ειρήνης, για 1η φορά σε 190 χρόνια σύγχρονης ιστορίας. Ήταν ο σημερινος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που ανέδειξε, ως βουλευτής, το ζήτημα το 2011, αναφέροντας σε ερώτηση του στην Βουλή ότι «(από τ’ ανωτέρω στοιχεία συνάγεται αβιάστως) ότι συστηματικά, κατά τη διετία 2010-2011, οι ξένοι παράγοντες των αγορών και ιδίως οι ξένες τράπεζες, πρωτίστως δε οι Γερμανικές, οι Γαλλικές και οι Αγγλικές –φυσικά με τη στήριξη των Κυβερνήσεών τους, οι οποίες συντελούσαν στην καθυστέρηση αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προκειμένου να κερδηθεί χρόνος- πωλούσαν μαζικά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ αγόραζαν, μεταξύ άλλων, και οι Ελληνικές Τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι Έλληνες ιδιώτες –φυσικά και νομικά πρόσωπα- και, αυτονοήτως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το περαιτέρω συμπέρασμα που, επίσης αβιάστως, προκύπτει είναι ότι οι ξένοι παράγοντες των αγορών, οι οποίοι γνώριζαν, πωλούσαν. Ενώ αγόραζαν οι Έλληνες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πιστεύοντας και τις κατηγορηματικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και, άρα, «κούρεμα» των ομολόγων».  

Βέβαια, την αναδιάρθρωση πολέμησαν και κάποιοι άλλοι που πάντα μένουν στο ακαταλόγιστο, όπως σύσσωμο το Ελληνικό Τραπεζικό Διευθυντήριο, δια του εκπροσώπου του, κ. Σάλλα.Sall

Αυτά όλα επιβεβαιώθηκαν πια, όταν τον Ιανουάριο το ενεργό στέλεχος του ΔΝΤ Βραζιλιάνος Πάουλο Μπατίστα, το ομολόγησε δημοσίως και όταν το κρατικό Γερμανικό κανάλι ARD, τον Μάρτιο φέτος, πρόβαλε το ντοκυμαντέρ «Τρόικα – Ισχύς χωρίς έλεγχο». Δείτε το βίντεο.

Τελικά μάθαμε ότι επί υπουργίας Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου, και πρωθυπουργίας Παπανδρέου και Διοίκησης Προβόπουλου, «στις 31.12.2009 ο εγχώριος τομέας (συμπεριλαμβανομένης και της ΤτΕ) κατείχε ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό είχε ανέλθει σε 86,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 51,2 %. Αντίστοιχα, το χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου απομειώθηκε από 141,5 δισ. ευρώ στις 31.12.2009 σε 45,9 δισ. ευρώ στις 31.12.2010 και σε 35 δισ. ευρώ την 31η . 12. 2011″. Πρόκειται για την απόλυτη παράδοση, για μια ταπείνωση. Στη συνέχεια, επιβλήθηκε μια άγρια καταστολή με αποκορύφωμα την 29η Ιουνίου 2011 όταν απλοί άνθρωποι που ταμπελιάστηκαν ως «αγανακτισμένοι» και βλαμμένοι του διαδικτύου, αφού συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, πνίγηκαν στα δακρυγόνα για να περάσει σε μια Βουλή χεσμένων, το λεγόμενο «Μνημόνιο 2» με συμμορίες tupamaros και vietkog αγνώστου προελεύσεως, να διαλύουν εκ των έσω κάθε μαζική αντίδραση, σύμφωνα με απλές μαρτυρίες, προκειμένου να ζήσει και δοξαστεί αενάως το δόγμα «φόροι για τους τόκους» με οποιοδήποτε τίμημα και το «βλέπε-άκου-σώπα».  25 ολόκληρα δις απώλεσαν τα Ταμεία εξαιτίας τους, για τα οποία χύνει κροκοδείλια δάκρυα το ΔΝΤ σήμερα. Ζεστά χρήματα έκαναν φτερά για το PSI και τα υπόλοιπα ανδραγαθήματα των Βενιζέλου – Παπαδήμου. Εκατοντάδες νομοθετήματα πέρασαν με ένα άρθρο που περιείχε δεκάδες άλλα, για να μην μπορούν οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά βουληση, ΠΝΠ που έρχονταν και έφευγαν εντός 24 ωρών με μόνο σκοπό να πληρώνονται οι τόκοι μιας χρεοκοπημένης χώρας με ένα πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα, που ΔΕΝ έπρεπε αλλά ουτε και μπορούσε να χρεοκοπήσει ούτε οι τράπεζες να πτωχεύσουν. Διότι, όπως φρόντισε η συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά τον Μάιο του 2014, όταν έβλεπαν το τέλος να έρχεται, με το άρθρο 139 Ν. 4261/2014, οι καταθέτες στις Ελληνικες τράπεζες μπορούν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα bail-in (δήμευσης, εεε, εξυγίανσης) το οποίο «αναγκαστικά» επιβάλλεται αφού δεν μπορούν να πτωχεύσουν και να πάνε στο διάβολο αυτά τα άντρα απληστίας και ανομίας τα οποία κάποτε ήταν πυλώνες της εθνικής οικονομίας. 48 ζεστά δις πήραν οι Ελλ. Τράπεζες «για να σωθούν» και ακόμα δεν γνωρίζουμε πού πήγαν, αφού εν τω μεταξύ μετά από 5 χρόνια εξαθλίωσης, μαλλιοτραβιόμασταν ποιοι θα μοιραστούν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πλεόνασμα. Οι ένστολοι ή οι ρακένδυτοι. Το ίδιο προέβλεψε και η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2012/0150 που πέρασε στις 6 Ιουνίου 2012, όταν όλοι ασχολούνταν στην Ελλάδα με τις εκλογές. Από τα 240 δις, μόλις 21 δις πήρε το κράτος, κάπου 4 δις τον χρόνο και κάπου 150 δις πήγαν σε πληρωμές δανείων. Αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε κρατικοποιήσει τις Τράπεζες το 2009, οι οποίες τότε κατείχαν 90 δις χρέους, ούτε αυτές θα είχαν ανάγκη κεφαλαιοποίησης ούτε το Ελλ. Δημόσιο ανάγκη ανεύρεσης των πόρων αυτών. Εις μάτην και σε πείσμα των Ελλ. τραπεζιτών, αυτοί παραμείνανε διοίκηση, χρηματοδότες γίναμε εκόντες – άκοντες όλοι μας και το Δημόσιο φορτώθηκε όλη την σαπίλα των θαλασσοδανείων και των ενδοομιλικών συναλλαγών, σε μια αυτοτροφοδοτούμενη False Flag κρίση που είχε κάποτε ξεκινήσει λόγω των «διψήφιων ελλειμμάτων». Το να τραβάς την πρίζα σε ένα υπερχρεωμένο κράτος, είναι γνωστό πού θα οδηγήσει. Ειδικά όταν όλοι τους, όλοι κυριολεκτικά είναι και οι ίδιοι υπερχρεωμένοι και χειρότερα, αυτουργοί του εγκλήματος, σχεδιασμένου εκ προμελέτης, στο όνομα ενός ΤΟΤΕΜ φτιαγμένου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, του μονεταρισμού, της ξεφτιλισμένης παραδοπιστίας.

Αυτά και άλλα πολλά, λίγο – πολύ είναι γνωστά. Σε αυτήν την παράλληλη πραγματικότητα, πίσω από το θέατρο του παραλόγου του πολιτικοεκδοτικού κατεστημένου (δείτε το mpalla sΟργουελικό infographic), συμβαίνουν και άλλα πολλά, όμως.  Ένα από αυτά είναι Γερμανικής προέλευσης. Συγκεκριμένα, ο Γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX, βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά νούμερα, ως αποτέλεσμα της φασίζουσας οικονομικής ανάπτυξης του δόγματος πεινάς/πονάς    -> κερδίζω και την ώρα που η Γερμανική οικονομία δανείζεται με αρνητικά επιτόκια διαφημίζοντας την παντοδυναμία της μιντιακής φούσκας της, στους αλλοεθνείς. Την ίδια στιγμή η λοκομοτίβα των Κεντρο-Βορειοευρωπαϊκών Τραπεζών, η DeutscheBank,  αντιμετωπίζεται ως εγκληματική συμμορία, βρίσκεται στο ναδίρ, κοντά στα χρηματιστηριακά χαμηλά 20ετίας. Η Τράπεζα αυτή με κεφάλαια που έχει τζογάρει μερικές δεκάδες φορές, κάπου 2,6 τρις ευρώ, έχει ήδη εμπλακεί σε χειραγώγηση των αγορών νομισμάτων, χειραγώγηση του επιτοκίου libor (όπως και οι Lloyds, Barclays, Royal Bank of Scotland κλπ), ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή. Μόλις πριν λίγους μήνες οδηγήθηκαν σε παραίτηση τα αφεντικά Anshu Jain and Jürgen Fitschen. Έχει ήδη αποδειχτεί ότι τα χρήματα από τις Κυπριακές τράπεζες αλλά και όλον το Νότο, πήγαν κατευθείαν σε Γερμανικά ιδρύματα.

Προηγουμένως ο  κ. Σόιμπλε κατακεραύνωνε, ξερογλυφόμενος, το Κυπριακό Τραπεζικό σύστημα με τα 35 δις Ρωσικών καταθέσεων για ξέπλυμα χρήματος.

Αλήθεια;

Καλέ, ρώτα τον Ζαν Κλόντ.

Ακόμα χειρότερα, ο κ. Άκερμαν, επί 10ετία Πρόεδρος της DB, στέλεχος της Siemens, στέλεχος της Shell, κατέληξε, μετά το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου, σαν να λέμε ο Μέσι στον Πανελευσινιακό. Πρέπει να είναι πολλά τα λεφτά και το αέριο, κύριοι – τι να γυρεύει η db1αλεπού στο Κυπριακό παζάρι όταν μάλιστα ο κύριος αυτός συμμετέχει και στην Τουρκική Τράπεζα ΑΚΜΑΝ. Η DB, μια Τράπεζα στην αυλή του Γκαίτε, εμφανίζει καταθέσεις 532 δις στο τέλος του 2014, 5 δις παραπάνω από το 2013. Στο 1ο τρίμηνο του 2015, σε 3 μόλις μήνες η Τράπεζα αυτή εμφανίζει αύξηση καταθέσεων 40 δις, 800% αύξηση απ’ ό,τι ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Από πού προήλθαν αυτές οι καταθέσεις; Από ποια χώρα; 40 δις, το 2% των Ευρωπαϊκών καταθέσεων σε 3 μήνες σε μία μόνο Γερμανική τράπεζα. Τελικά ο κ. Σόιμπλε πόσο «ανθέλληνας» είναι; Όσο χρειαστεί για να πάνε τα δις του Νότου στις τράπεζες του; Σκληρή δουλειά, άραγε πόσο να κοστίζει; Η DB ξοδεύει το χρόνο πάνω από το 100% του ΑΕΠ της Ελλάδας, κάπου 195 δις σε προμήθειες, έξοδα και αμοιβές σε brokers.
Απίστευτα πράγματα.  (click εδώ

dax.et.alΌμως, δεν είναι μόνο η DB. Οι 10 κορυφαίες Ευρωπαίκές τράπεζες με ανοιγμα περί τα 20 τρις  (120% του ΑΕΠ των 58 Ευρωπαϊκών κρατών), βρίσκονται σε βαθύτατη συστημική κρίση,
αν όχι πτωχές. Χρηματιστηριακά, η νο1, η HSBC βρίσκεται 45% κάτω από τα υψηλά της, του 2007, η BNP 35%, η Barclay’s 70%, η Societe Generale 70%, η ING και η BancoSantander 65%. Κι όλα αυτά σε μια ανοδική συγκυρία και, υποτίθεται, με πολιτικούς και γραφειοκράτες να «λυνουν» το πρόβλημα επί 7 χρόνια.

Λένε ότι η Ελλάδα είναι μικρό μέρος αυτού του προβλήματος. Όμως δεν λένε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία τους (Πίνακας 2.1) οι καταθέσεις στο Ευρωσύστημα είναι μόλις 1,9 τρις. Τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία είναι 1 τρις. Πρακτικά, ακόμα κι αν οι καταθέτες αναζητούσαμε συνολικά τις καταθέσεις «μας» στο Ευρωσύστημα θα έπρεπε να τυπώσουμε χρήμα 1 τρις. Να τυπώσουμε κυριολεκτικά. Το ίδιο το Ευρωσύστημα έχει την ίδια στιγμή δανείσει περί τα 2,1 τρις, δηλ. το 110% των καταθέσεων. Και επειδή το «είμαστε Ζιμπάμπουε» παίζει ακατάπαυστα, ολόκληρη η Δύση (Ευρώπη και ΗΠΑ), ή καλύτερα οι 1000 «Top» Τράπεζες, έχουν ΑΥΤΗΝ την στιγμή δανείσει κατά Μ.Ο. το 110% των καταθέσεων, όπως αποκαλύπτει το TheBanker, μόλις πριν λίγες ημέρες, Στην Αφρική έχουν δανείσει το 75% (click στο εικονίδιο, δεξιά) 
ltd banker

Δεν μπορώ να το πω καλύτερα, από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, πριν 7 χρόνια, όταν βέβαια τα στόματα ήταν ακόμα μισάνοιχτα:

«Κυρίες και κύριοι, γιατί υπάρχει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Θα πρέπει να αναζητήσουμε κυρίως δύο αιτίες: η πρώτη αιτία είναι ότι ορισμένες τράπεζες έχουν δώσει δάνεια πολύ περισσότερα από τις καταθέσεις τους. Η σχέση δανείων προς καταθέσεις δεν είναι 80%, 90%, 100% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι 120%, 130%, 140%. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες δανείζουν όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά αναγκάζονται να δανείζονται οι ίδιες χρήματα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα για να δανείσουν. Αυτή η ανισορροπία σε τέτοιες συνθήκες κρίσης δημιουργεί πράγματι ένα πρόβλημα ρευστότητας.»

«…Είναι πρωτοφανές και επιχειρείται μόνο στη δική μας τη χώρα ότι εκεί που υπάρχουν μεγαλομέτοχοι, να έρχεται ο Έλληνας ο φορολογούμενος ο οποίος να προσπαθεί να περισώσει το equity των μεγαλομετόχων. Μου θυμίζει δίκην αστείου κάτι που λέμε σε κάποιες παρέες που λέει ‘βοηθήστε μας φτωχοί για να μη γίνουμε σαν εσάς’.

Ιδού λοιπόν τα εγκλήματα. Τα εγκλήματα που σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά, ως “bankrun” λόγω, τάχαμου, παύσης του “ELA”, με 60 ευρώ όριο αναλήψεων κλπ, δεν οφείλονται ασφαλώς στον «ELA» αφού κι αυτός είναι ένας έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας, ένα δεκανίκι και η ΕΚΤ έχει ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ κατάφωρα την Συνθήκη, αφού τέτοια χρηματοδότηση πρέπει να είναι ευκαιριακή και προσωρινή και όχι πολυετής και προς «ιδρύματα» που έχουν πτωχεύσει και είναι αναξιόχρεα, εκτός κι αν μια επιχείρηση με κεφάλαιο 1 και επισφάλειες 15, είναι υγιής και φερέγγυα, όπως μας παραμυθιάζει ο κ. Ντράγκι.  Σύμφωνα με την ΕΚΤ, ο ELA παρέχεται κατ’εξαίρεση.  Και παρέχεται σε αξιόχρεα (solvent) «ιδρύματα» που παρουσιάζουν παροδική (temporary) ανάγκη stresst tests samρευστότητας. Έτσι λέει ο κανόνας κ. Ντράγκι. Τράπεζες με NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) 80%, με δάνεια προς καταθέσεις 130%+, με πάγια 10 δις και άνοιγμα 220 δις, είναι αξιόχρεες κ. Ντράγκι; Και τα 4+ χρόνια παροχής ρευστότητας σε Ευρωπαίκές Τράπεζες-χωνιά, είναι «προσωρινά»; Η οδηγία λέει ότι «any costs of, and the risks arising from, the provision of ELA are incurred by the relevant NCB.» Δηλ. ο Στουρνάρας εγγυάται, όπως και ο Προβόπουλος, προηγουμένως, για το δάνειο του ELA. Ο Στουρνάρας και ο Προβόπουλος, διατηρωντας ένα σκασμένο και πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα με κάθε μέσο και τίμημα. Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Όχι αυτοί, διότι έχουν όλοι ΑΣΥΛΙΑ και ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ βάσει Καταστατικών. Και δεν πάνε ουτε 8 μήνες από τότε που πανηγύριζε βεβαίως όλο το σύστημα, για την επιτυχία των «stress-tests» μαιμού και μπανάνα μαζί, της ΕΚΤ.

 Τα εγκλήματα που περιγράφει ο Βγενόπουλος της υπερηχητικής ΜΙG, οφείλονται στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οι Τράπεζες βάσει σχεδίου, δάνειζαν από συστάσεως της ΕΚΤ, ακόμα και από αυτά που ΔΕΝ είχαν, όλα, τα πάντα, όπου να’ναι και όπως να’ναι, κατ’ ακριβολογία. Το έγκλημα έγινε φυσικά στις ΗΠΑ, όταν η SEC κατήργησε τα υποχρεωτικά αποθέματα κι έτσι, οι τράπεζες μπορούσαν να δανείζουν έως και 100% των καταθέσεων τους (και πολύ παραπάνω). Ήταν Απρίλιος του 2004.

Η ΕΚΤ ΕΥΝΟΗΣΕ αυτές τις πρακτικές παράλληλα στην Ευρώπη, αποτυγχάνοντας τελείως και μάλλον δολίως, στον οφειλόμενο εποπτικό της ρόλο. Σε 10 χρόνια η φούσκα του τραπεζικού δανεισμού ξεχείλωσε πέρα από κάθε όριο, με τις Πορτογαλικές Τράπεζες να έχουν δανείσει το 170% των καταθέσεων τους (!!), τις Ισπανικές 125%, τις Ιρλανδικές το 156%, τις Γαλλικές 115% με την ΕΚΤ να επιχαίρει. Αυτά είναι τα αληθινά νούμερα. Ένα πρόγραμμα οικονομικής γενοκτονίας και απληστίας εκτελέστηκε πληρως σε ένα περιβάλλον ατέλειωτης ασυδοσίας και απορρύθμισης, στην απόλυτη μούγγα σε ένα lifestyle παραλήρημα πλαστικής ευημερίας. Κι έρχεται τώρα η ΕΚΤ του Ντράγκι και με διαφορετικά Οργουελικού τύπου ονόματα όπως Target2, ELA, OMT (πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων) αγοράζει, στο όνομα των κρατών, τρις junk τραπεζικού χρέους, με εισφερθέντα κεφάλαια (των κρατών-μελών) 500 φορές μικρότερα. Έχετε δει εσείς όμιλο, όπου μια εταιρεία έχει κεφάλαιο 100 και έξοδα 1400;  Διότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι 14 φορές μεγαλύτερος από τα κεφάλαια της ΕΚΤ. Η λέξη παράνοια, είναι μικρή, η λέξη τσίρκο, αδικεί το τσίρκο.

Αλλά σε αυτόν τον κόσμο της αποχαύνωσης, ο άνθρωπος της GoldmanSachs στην Ευρώπη, που πρωτοστάτησε στο swap του 2001 για την Ελλάδα, δηλ. στην ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΧΡΕΟΥΣ για να μπει η Ελλάδα στο Ευρώ, ο κ. Ντράγκι, μπορεί και νομιμοποιείται να ομιλεί «για κανόνες». Ο κ. Ντράγκι ξεχνάει εύκολα και ξεχνάει πολλά, πάντα με την βοήθεια της νέας μόδας των tweets – χειραγώγησης, δημοσιογράφων που τρέφονται από την Λερναία Ύδρα του μονεταρισμού.  Έξι εταιρείες, κύριοι, ελέγχουν το 90% των μέσων. Όταν, οι Financial Times ανήκουν στον ίδιο Όμιλο με τον Εconomist, το  Bloomberg και το Bussinessweek στον άλλο και ΑΥΤΟΙ, έχουν το 85% της «οικονομικής ενημέρωσης» μας – μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς.

Σε αυτό το βασίλειο, ο κ. Ντράγκι ξεχνάει ότι σε απλά Ελληνικά, είναι, με βάση τις Συνθήκες που επικαλείται, ένας υπάλληλος των κρατών-μελών – και της Ελλάδας. Με την διαφορά ότι ο Παπαδήμος και οι άλλοι 9 τραπεζίτες που συνέταξαν το σχέδιο αυτής της Συνθήκης, επεφύλαξαν για τους Τρισέ και τους Ντράγκι ασυλία, μη λογοδοσία, ανέλεγκτο, 8ετή θητεία, απόρρητο συνεδριάσεων και μη τήρηση πρακτικών αλλά και υπερεξουσίες, ατέλειωτες. Είναι πράγματι υπάλληλοι – πολυτελείας. Σε ποια εταιρεία από αυτές που έχουν τζίρο μεγαλύτερο από ΑΕΠ Δυτικών κρατών, θα είχε τέτοια δικαιώματα ο CEO όπως αυτά που έχει ο Ταμίας της One Europe Company S.A., ο κ. Ντράγκι; Ξεχνά ο κύριος αυτός, ότι οι «κανόνες» του δεν είναι παρά μια Συνθήκη, την οποία έχει επανειλημμένως παραβιάσει; Μια Συνθήκη που κάλλιστα μπορεί νομίμως να τροποποιηθεί, ή και να αγνοηθεί, διότι υπάρχουν δεκάδες Διεθνείς Συνθήκες που αγνοήθηκαν  και τσαλαπατήθηκαν, ακόμα και το Καταστατικό και η ίδια η Χάρτα του ΟΗΕ, όπως λχ, την προηγούμενη 10ετία, προκειμένου να εισβάλουν οι Αμερικανικές εταιρείες σε Ιράκ και Αφγανιστάν  για να εκδημοκρατίσουν δια απαγχονισμών και να «ανοικοδομήσουν» τις χώρες αυτές, αφού πρώτα τις ισοπέδωσαν. Δεν είναι οι ίδιοι ινστρούκτορες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που τότε, όχι πολύ παλιά, προπαγάνδιζαν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και τα «όπλα μαζικής καταστροφής», την «Συμμαχία των προθύμων» κατά του «άξονα του κακού»; Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, εξοπλισμό ακραίων ομάδων, ή απλά την εκτόξευση της παραγωγής οπίου, σήμερα οι «μετανάστες» – εκτοπισμένοι θυματα των «πολιτικών» αυτών, κατά χιλιάδες έρχονται, πνίγονται και αποδημούν εν ειρήνη στην Mare Nostrum ή προωθούνται σε αβαρίες κατώτερου πληρώματος στην Ευρώπη της μίζας, σαν τα σαπρόφυτα που απλά αποφασίζουν να ζήσουν (όσο και όπως ζησουν) από τους νεκρούς γύρω τους. Πάνε αυτά, κανείς δεν έφταιξε.

Ένα τέτοιος δολοφόνος μελλοντικών γενεών, ένας θεσμός ευνουχισμού της νομιμότητας, είναι και η ΕΚΤ. Σε 15 χρόνια αποδείχθηκε ότι η ΕΚΤ ΑΠΕΤΥΧΕ στο νο1 στόχο που έχει εξ ορισμού από την Συνθήκη, ο οποίος είναι η «σταθερότητα των τιμών». Επίσης ουδείς από τους εταίρους – αδελφές Τερέζες, τήρησε την βασική επιταγή των Συνθηκών για κρατικά ελλείμματα κάτω του 3%. Ούτε η νομισματική σταθερότητα επετεύχθη. Χωρίς κανείς να το έχει καταλάβει, το κοινό νόμισμα υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια άνω του 50%. Μια βουβή υποτίμηση, μια «εσωτερική υποτίμηση» – βουνό για μια εισαγωγική οικονομία όπως η Ελληνική και ένα μάννα για μια εξαγωγική οικονομία όπως η Γερμανική. Κατακεραυνώνουν κάποιοι την «δραχμή» (το εσωτερικό νόμισμα) όταν επί δραχμής είχαμε 3 υποτιμήσεις και αυτές πριν 30 χρόνια. Εδώ έχουμε ένα νόμισμα γιο-γιο το οποίο χειραγωγούν πεινασμένοι traders των αχόρταγων τραπεζών – κολοσσών που κινούν τα πάντα. Επί 10 έτη, Citigroup, JP Morgan, UBS, RBS, HSBC μόλις προ μηνός ομολόγησαν ότι χειραγωγούσαν μια αγορα mf currency02  01  300τζίρου 7 τρις ημερησίως και «καταδικάστηκαν» να πληρώσουν κάποια δις συνολικά. Χρησιμοποιούσαν κωδικά ονόματα ομάδων, όπως «Καρτέλ», «Κλαμπ Ληστών», «Μια ομάδα, ένα όνειρο», «Μαφία». Τουλάχιστον έχουν γνώθι σαυτόν. Για να γίνει αντιληπτό για τι μιλάμε, στο «Καρτέλ» λχ, συμμετείχαν 3 traders, ένας της JP Morgan, ένας της Barclay’s και ένας της UBS, οι οποίες ελέγχουν το 40% της αγοράς.Η χειραγώγηση του Libor, που κόστισε κάποια μερικά δις σε πρόστιμα, αφορά 300 ΤΡΙΣ δάνεια από φοιτητικά έως στεγαστικά. Νέα Υόρκη και Λονδίνο ελέγχουν το 60% των κινήσεων.

 Σε αυτό το φρενοκομείο, ξεχνάει και ο κ. Ντράγκι ότι ο ίδιος, με το περίφημο πρόγραμμα του,  το λεγόμενο Target2 έχει χρεώσει όλα τα κράτη – μέλη , χωρίς να το ξέρουν ή να το καταλαβαίνουν οι πολίτες τους, χωρίς καμία παράτα, καμία απόφαση/νομιμοποίηση από κανένα Κοινοβούλιο, κατά εκατοντάδες δις, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θεωρητικά διευκολύνει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές, έγινε άλλο ένα όργανο διάσωσης του άπατου τραπεζικού κονκλαβίου. Πόσες θεμελιώδεις παραβιάσεις των πρωταρχικών «κανόνων» και «Συνθηκών», μετρήσατε ήδη;

Ο AmbroseEvans-Pritchard, για τον οποίο από χρόνια έχουμε επισημάνει ότι «ξέρει τι λέει» και μάλιστα ζώντας στην απέναντι πλευρά, δημοσιογράφος στον Telegraph σε άρθρο – κόλαφο  της 18ης Φεβρουαρίου 2015 (από αυτά που συνήθως διαφεύγουν από τα πλουμιστά εγχώρια ΜΜΕ), αναφέρει ότι «αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει απέναντι στην ΕΚΤ, τότε «οι Γερμανοί θα ανακάλυπταν αμέσως ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους χωρίς καμία γνώση και καμία ψήφο της Bundestag έχει εξαφανιστεί». Πώς ακριβώς; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η άμεση χρεοκοπία θα σημάνει την  επίσης άμεση εξαΰλωση κεφαλαίων περί τα 300 δις. Τα κεφάλαια όμως του Target2 με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι Ελληνικές τράπεζες, θα οδηγήσουν την ΕΚΤ αμέσως σε negative capital εγγραφή που σημαίνει ότι μια τράπεζα με 10 δις κεφάλαιο, θα αναγκαστεί να ανακεφαλαιοποιηθεί άμεσα κατά 140 δις περίπου, όσο η έκθεση της στην Ελλάδα. Να ανακεφαλαιοποιηθεί ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. Και τότε θα αναρωτηθούν μάλλον όλοι οι «κουτόφραγκοι» περήφανοι λαοί, πώς η ΕΚΤ έδωσε 140 δις στην Ελλάδα με 10 δις κεφάλαιο (και 86 δις ΟΛΩΝ των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης συνολικά), ποια Βουλή το ενέκρινε και πώς – όταν για τα υπόλοιπα (τα «επίσημα»), για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και φυσικά την Ελλάδα, κάνουμε τουρνέ μηνών στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και στα κανάλια και στις εφημερίδες και στο Διαδίκτυο και στις κολώνες, παντού.

Και μετά, πριν προλάβουν οι κουτόφραγκοι να αναρωτηθούν τα υπόλοιπα θα καταλάβουν ότι μπορεί να είναι υπέγγυοι έως και 5 ή 6 τρις ευρώ, αφού εκεί έχει φτάσει η ΕΚΤ τον ισολογισμό της, αγοράζοντας ο «Σούπερ Μάριο» – το τρελό κοκκόρι με τα χρυσά αυγά – τρις σκουπιδιών από πεθαμένα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, σωρούς ΑΠΑΤΗΣ και ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ, τα οποία απροκάλυπτα (σε εκκωφαντική σιωπή όλων) φορτώνει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους… Πώς; Μα, με την Συνθήκη, φυσικά! Στην ΕΚΤ, βάσει Καταστατικού, το λεγόμενο “capital key”,  είναι χρεωμένοι όλοι οι λαοί της Ευρώπης, οι οποίοι συμμετέχουν ανάλογα στο κεφάλαιο της. 27% οι Γερμανοί, 20% οι Γάλλοι, 17% οι Ιταλοί, βλ. Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι. Ποιος λοιπόν παίζει με την φωτιά; Μήπως είναι η ώρα να διαβάσουμε τη BundesBank Target2Συνθήκη της πιο μεγάλης μας λατρείας, του Ευρώ;  Τί άλλο θα κάνει η ΕΕ, προκειμένου να μην φανεί ότι λχ η Γερμανική Bundesbank έχει άνοιγμα 530 δις αγύριστα, ας πούμε, μόνο σε αυτό το πρόγραμμα. όσο δηλ. μια καταρχήν τρυπούλα ίση με το 15% του Γερμανικού ΑΕΠ, ένα προβληματάκι, ασήμαντο, ίσο με 3 φορές το Ελληνικό ΑΕΠ. Να σημειωθει δε ότι το target2 δημιουργήθηκε για να διεξάγονται οι εμπορικές συναλλαγές στην Ευρωζώνη ταχύτερα. Αποτελεί, ΩΜΗ, θρασύτατη, βάναυση, άμεση παραβίαση της Συνθήκης, των «κανόνων». Ουπς, άλλη μία. 

Αγαπητοί αναγνώστες, αισθάνομαι υπερήφανος και ήσυχος ότι ως κοινωνία προσπαθήσαμε, μέσα σε φόβο, αβοήθητοι, καταγελασμένοι και καθημαγμένοι. Για το ελάχιστο που μας αφορά, μάλλον ήλθε η ώρα να αλλάξει αυτό το εξάμβλωμα που χρησιμοποιεί την λέξη «Ευρώπη» για να αυτοχαρακτηριστεί και να αυτοπροβληθεί. Πρόκειται για ρεπετισιόν της «Συμμαχίας των Προθύμων» στον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» (που εξέθρεψε τους ISIS, παρεμπιπτόντως). Δεν είναι αυτό και αυτοί η Ευρώπη, αυτοί είναι η καπηλεία των συμβόλων της, της ιστορίας της και ο ευνουχισμός των λαών της. Είμαστε ένας πλανήτης στο παρά πέντε της οικονομικής γενοκτονίας. Ο ουρανός θα πέσει στα κεφάλια όλων μας. Αν δεν αλλάξουν οι κανόνες, αν δεν μπούνε κανόνες, αν δεν ξαναβρούμε τις ελάχιστες αξίες μας, αν δεν μπουν σε κορυφαιο επίπεδο στο περιθώριο οι μανιακοί και οι άπληστοι, αν δεν προβούμε σε τεράστιες, αμοιβαίες και επώδυνες διαγραφές χρεών, αν περιμένουμε το επόμενο σοκ, η ιστορία αιώνων έχει αποδείξει ότι δεν θα μείνει ιστός όρθιος.

Ο Μενέλαος Λουντέμης έλεγε ότι όλες οι συμφορές στον κόσμο έγιναν από τα παρακάλια. Κι ότι αν είναι να βυθιστούμε, ας βυθιστούμε στον ωκεανό και όχι στην σκάφη. ¨Οτι εκείνος που αγαπά πραγματικά τον λαό του, δεν τον εξουσιάζει αλλά τον υπηρετεί. Και ότι την λευτεριά, όσοι την πήραν χάρισμα, την χαράμισαν, δεν είναι φτηνή η ελευθερία.Με όλον τον ειλικρινή σεβασμό στην επιλογή του καθενός,

ΟΧΙ.  

7 σκέψεις στο “ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)

  1. ΑΠ: ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)
    το ήξερα πως δεν θα με απογοήτευες…:-)

  2. ΑΠ: ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)
    …κι αμέσως μετά την ανάρτηση, διέρρευσε έγγραφο της Κομισιόν που απαγορεύει «προσωρινά» τραπεζικές συναλλαγές άνω των 50.000 ευρώ ΕΝΤΟΣ και επιτρέπει ελευθέρως οποιαδήποτε συναλλαγή σε Τράπεζα του Εξωτερικού από το the press project.gr

    [url]http://www.thepressproject.gr/article/78891/APOKLEISTIKO-I-Europaki-epitropi-paizei-paixnidi-me-tis-trapezes[/url]

    [img]http://s27.postimg.org/7vgodbl1v/comission.png[/img]

  3. ΑΠ: ΟΧΙ (κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει)
    Αναφέρεται στο κείμενο ο ν.4261/2014. Όπως διευκρινίζεται, με το άρθρο 139 εντελώς τεχνικά και κεκαλυμμένα, οι καταθέτες βρίσκονται υπόχρεοι σε περίπτωση που ένα πιστωτικό ίδρυμα τεθεί σε εξυγίανση.
    Με βάση το νόμο, οι καταθέτες που θα κληθούν να πληρώσουν, αυστηρά ,είναι αυτοί που έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι ηλίθια, παράνομα και άχρηστα. Επίσης, αυτός που θα κληθει να λογοδοτήσει αν δεν βρεθούν τα λεφτά, είναι ο Διοικητής της ΤΤΕ, παρών και πρώην, που διαβεβαίωναν ότι το Ελλ. Τραπεζικό σύστημα είναι «ισχυρό». Τα εγκλήματα επισύρουν ποινές αιώνων. Μόνο που οι κκ. Διοικητές έχουν ασυλία. Επίσης, σε περίπτωση που τεθούν τα «ιδρύματα» σε εκκαθάριση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ βάσει νόμου θα πληρώσουν και οι ΜΕΤΟΧΟ. Άρα σε περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων θα πρέπει να δημευτούν οι περιουσίες των κκ. Κωστόπουλου, Σάλλα, κλπ κλπ Και των οφσόρ τους… Συμπερασμα; Για να γίνει κούρεμα καταθέσεων αυτό θα προϋποθέτει, ΠΛΗΝ όσων αναφέρονται στο κείμενο (λχ την «αποκάλυψη» του Target2), ΔΗΜΕΥΣΗ των περιουσιών των μετόχων ενώ κούρεμα μπορεί να γίνει σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ ΜΟΝΟ. Αυτά λέει ο μπάσταρδος νόμος, μπάσταρδος μεν, νόμος δε – σε απάντηση των παπαγάλων. Δείτε το ΦΕΚ, το 107Α’/2014.

    http://postimg.org/image/lzxb4mngv/

  4. MPRABO
    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας ότι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι τώρα και με τόσες αλήθειες!!!

  5. Felix
    Συγχαρητηρια που για μια ακομη φορα ανταποκρινεσαι στο υψος των περιστασεων.

    Θελω να σταθω στην παραγραφο που αναφερεται στο αρθρο του Ambrose Evans -Pritchard.

    Θα το εκτιμουσα αν μπορουσες να μας το αναλυσεις περεταιρω διοτι ακουγεται σημαντικο διαπραγματευτικο χαρτι για την χωρα μας.

    Και παλι ευχαριστω.

    Γιωργος

    1. ΑΠ: Felix
      Νομίζω ότι είναι σαφές, το αναλύει και ο ίδιος στο άρθρο του.
      Και βέβαια είναι χαρτί. Και γι’αυτό μαθαίνω ότι η ΕΚΤ θέλει να εγγυηθούν, λέει, τα κράτη για τα δάνεια της. Είχα πάντοτε την απορία: αφού η ΕΚΤ δίνει τρις στις τράπεζες, όποτε θέλει, γιατί να υποχρεώνει και τα κράτη να συμμετάσχουν στις τραπεζικές διασώσεις; 80 δις στην Ισπανία, 48 στην Ελλάδα κλπ.
      Η απάντηση τελικά είναι η ίδια: για να ξεχειλώσει τα κρατικά χρέη, δηλ. την κρατική/εθνική κυριαρχία. Υπάρχει σχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *