MONTI

Bank$ter$ and Butthead$ (2)

Οικονομικό Σύστημα

Ο 1ος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός θαυμαστής του Ροκφέλερ, είναι μάλλον εδώ. Ο 2ος αναμένεται. Είναι ο Ιταλός Mario Monti.MONTI

Ο μεν πρώτος, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Τομέα της καλούμενης «Τριμερούς Επιτροπής» (Trilateral Commission), ο δε 2ος είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αυτά με βάση τα στοιχεία του 2011 (εδώ) που δίνουν οι ίδιοι. Μαζί τους ο Αλέξης Παπαχελάς, σταθερός επισκέπτης της Λέσχης Bildeberg και Ταμίας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Α ναι, και δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης κλπ.TRI_1a

 

TRI_2

Και οι 2 επιβλήθηκαν. Και είναι προϊόντα ενός μελετημένου σχεδίου. Αυτές τις μέρες, η ΕΚΤ, απολαμβάνει ως Πρόεδρο της για την επόμενη 8ετία, τον Αντιπρόεδρο της Goldman Sachs, Mario Draghi.

Draghi_MarioΌπως ήδη τονίσαμε (ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα – μέρος 2ον) :

«Σύμφωνα με εξόχως αποκαλυπτική έρευνα του Πάνου Παναγιώτου

«Το 2000 η Ελλάδα με τη βοήθεια της Goldman, συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης  (‘Αριάδνη’), το οποίο ανανεώθηκε με νέους όρους το 2001 και κατέληξε σε ένα δεύτερο πρόγραμμα (‘Αίολος’) που εξασφάλιζε χρήματα για την χώρα με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων από τη χρήση αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών. Η φύση του χρηματιστηριακού αυτού προϊόντος δανεισμού ήταν τέτοια, που παρουσίαζε το δανεισμό ως πώληση κάνοντας εφικτή την αποφυγή του συνυπολογισμού του δανείου στα κρατικά έξοδα και επιτρέποντας την εμφάνιση μικρότερου κρατικού ελλείμματος από το πραγματικό. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να παρακάμψει το βασικό κριτήριο του Μάαστριχ για μέγιστο ποσοστό ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, επιτρέποντας, έτσι, την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ (παρά το γεγονός ότι δεν πληρούνταν το δεύτερο κριτήριο ένταξης που έθετε το 60% ως όριο χρέους ως προς ποσοστό του ΑΕΠ αφού αυτό ξεπερνούσε το 100% στην περίπτωση της Ελλάδας). Παρόμοια προϊόντα χρησιμοποίησε και η Ιταλία και πιθανόν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.(σημείωση ΕΠΙΚ: Στις συναλλαγές αυτές πρωτοστάτησε ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΤ, όπως ήδη σημειώσαμε…) Η συμφωνία Ελλάδας – Goldman ήταν νόμιμη όταν συνήφθη αλλά ένας ευρωπαϊκός νόμος που ψηφίστηκε το 2004 την έκανε, στην πορεία, εν δυνάμει παράνομη με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο. Το 2005 η Goldman πούλησε αυτό το χρηματιστηριακό προϊόν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας –  η οποία (ΕΤΕ) το κράτησε μέχρι το 2008 όταν η διεθνής κρίση οδήγησε στην κατακόρυφη μείωση της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, κάνοντας την ΕΤΕ να αναζητήσει τρόπο να το χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο προκειμένου να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Με τη βοήθεια της Goldman ιδρύθηκε μία εταιρία (‘Τίτλος’) στην οποία μεταφέρθηκε το προϊόν και η ΕΤΕ εξασφάλισε τα ομόλογα που εξέδωσε η Τίτλος, τα οποία και παραχώρησε στην ΕΚΤ αντλώντας σε αντάλλαγμα δανειακά κεφάλαια.».

Ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας σύμφωνα με τη Monde ήταν ο Πέτρος Χριστοδούλου ενώ στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει σχετική «έρευνα η FED» (καλά…).

Τώρα κρατήστε την αναπνοή σας και διαβάστε όλην την έρευνα του κ. Παναγιώτου την οποία παραθέτω σχεδόν αυτούσια, λόγω της εξαιρετικής της σημασίας (η επαλήθευση της οποίας προσφέρει ένα χειροπιαστό παράδειγμα οικονομικής τρομοκρατίας):

«Στα μέσα του Οκτωβρίου του 2009  η Goldman πρότεινε στην Ελλάδα τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού προϊόντος το οποίο θα διευκόλυνε, σε σημαντικό βαθμό, την κάλυψη των τεράστιων δανειακών της αναγκών για το υπόλοιπο του 2009 και για το 2010, δεδομένου ότι στο διάστημα αυτό έληγαν παλαιότερα ομόλογα πολύ μεγάλης αξίας. Ωστόσο η πρόταση Goldman δε βρήκε θερμή ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά (πληροφορίες από αξιόπιστη ελληνική πηγή). Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρία πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Α- από Α, σπρώχνοντας την στα όρια της εξόδου της από την ‘Α εθνική’ κατηγορία πιστοληπτικής βαθμολογίας. Παράλληλα, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφηκαν μαζικές πωλήσεις της μετοχής της ΕΤΕ οι οποίες μεταφέρθηκαν και στο ΧΑ, οδηγώντας το σε σημαντική πτώση ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι τιμές των ελληνικών CDS, μειώθηκαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων και αυξήθηκε το επιτόκιο και κατά συνέπεια το κόστος δανεισμού της Ελλάδας. Στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου μία αποστολή της Goldman έφτασε στην Αθήνα με σκοπό να μεταπείσει την ελληνική πλευρά και να κλείσει τη νέα συμφωνία χρηματιστηριακού δανεισμού, στην οποία περιλαμβάνονταν πρόταση για λήψη κεφαλαίων από την Τράπεζα της Κίνας με αντάλλαγμα μερίδιο στην ΕΤΕ αλλά και τον ΟΣΕ(πληροφορίες από Financial Times και Der Spiegel και από αξιόπιστες πηγές σε Ελλάδα και εξωτερικό). Όσο οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη η τιμή της ΕΤΕ στη Νέα Υόρκη άρχισε να αυξάνεται προκαλώντας άνοδο και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ταυτόχρονα σταμάτησε και η πίεση στην αγορά ομολόγων και CDS. Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει την πρόταση Goldman οριστικά.

deprogramΤην επομένη, σχεδόν, της απόρριψης της συμφωνίας καταγράφηκαν αθρόες πωλήσεις μετοχών της ΕΤΕ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά και μετοχών της ALPHA, της Eurobank και τελικά συνολικά του τραπεζικού κλάδου του ΧΑ, ενώ οι τιμές των CDS απογειώθηκαν, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων βούλιαξαν και τα επιτόκια δανεισμού πήραν την ανιούσα οδηγώντας την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στην αδυναμία αναχρηματοδότησης του χρέους της.Στις 12 Δεκεμβρίου η Fitch προχώρησε σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας βαθμολογώντας την με BBB+ και οδηγώντας την έτσι εκτός  Α’ εθνικής κατηγορίας στην αγορά ομολόγων, ενώ το χτύπημα έγινε ακόμη πιο σημαντικό καθώς η Fitch δήλωσε πως επόμενες υποβαθμίσεις ήταν πιθανές. Στο χορό των υποβαθμίσεων μπήκαν οι άλλοι δύο γίγαντες πιστοληπτικής αξιολόγησης, S&P και Moody’s, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα μέσα στο Δεκέμβριο και προκαλώντας έτσι ένα γενικό ξεπούλημα των κρατικών ομολόγων της και πυροδοτώντας την απογείωση του κόστους δανεισμού της. [σημείωση: το ξεπούλημα ξεκίνησε την 9/10/2009, θυμάστε;;;]. Ακολούθησε νέα υποβάθμιση της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 2010, σε BBB- από τη Fitch, η οποία σήμανε και τυπικά τη χρηματοπιστωτική πτώχευση της χώρας προκαλώντας ένα νέο, βάναυσο, γύρο πωλήσεων των ελληνικών ομολόγων από επενδυτικά ταμεία σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την κλιμάκωση του κερδοσκοπικού παιχνιδιού εις βάρος της.

Μία από τις πρώτες εταιρίες που ξεπούλησαν την ΕΤΕ στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν Neuberger Berman, (συμφερόντων Rothschild), η οποία πούλησε 1,7 εκ μετοχές από τον Οκτώβριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους. Στο ίδιο διάστημα του 2009 αλλά και κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2010,  η Goldman, επένδυε στο ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας τόσο μέσω της αγοράς ομολόγων όσο και μέσω της αγοράς CDS (πληροφορίες από διεθνή και γαλλικό τύπο και από συνέντευξη γάλλου τραπεζίτη στον κλάδο επενδύσεων). Σύμφωνα με στοιχεία για την αγορά CDS σε πολλές περιπτώσεις το 75% του όγκου συναλλαγών σε αυτά, στο κρίσιμο διάστημα Οκτωβρίου 2009 – Απριλίου 2010,  γινόταν μέσω 6 μεγάλων παικτών με τον μεγαλύτερο αυτών να είναι η Goldman Sacks.

Κύρια μέτοχος στην Goldman είναι η Black Rock, επενδυτική εταιρία του ομίλου Blackstone, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας μέχρι τις 14 Ιουλίου 2008 ήταν ο Lord Nathaniel Charles Jacob Rothschild ο οποίος παραιτήθηκε αφήνοντας ως διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρία τον Randall Rothschild. Με υπό διαχείριση κεφάλαια που αγγίζουν τα 3,5 τρις δολάρια και με το ύψος του χαρτοφυλακίου για το οποίο παρέχει επενδυτικές συμβουλές να ξεπερνά τα 9 τρις δολάρια, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, (αν όχι τη μεγαλύτερη) διεθνείς επενδυτικές εταιρίες. Η Black Rock τυχαίνει να είναι και ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ με θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην ΕΤΕ, την EFG Eurobank Ergasias και την Εμπορική. Τυχαίνει, επίσης, να είναι βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P. Ακόμη, αξιωματούχοι της κατείχαν υψηλά αξιώματα ή ήταν συνδεδεμένοι με τους τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Richard H. Jenrette, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Blackstone (μητρικής της Black Rock) και πρώην διευθυντής της The McGraw-Hill Companies, μητρικής του οίκου Standard & Poor’s.

Έτσι, η Black Rock είναι παράλληλα:

– ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ

– βασικός μέτοχος στη Goldman Sachs

– βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P

Η Norges Bank Investment

Πρόκειται για επενδυτικό σχήμα της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας [σημείωση: της 3ης πιο υπερχρεωμένης Ευρωπαϊκής χώρας], το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και ο μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ με θέσεις σε 41 ελληνικές εταιρίες μεταξύ των οποίων η Πειραιώς, η Alpha, η ΔΕΗ και η EFG Eurobank Ergasias, ενώ είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΤΕ. Επενδυτικός σύμβουλος της εταιρίας είναι η La Compagnie Benjamin De Rothschild S.A. Το επενδυτικό αυτό σχήμα της Norges είναι από τα πλέον αμφιλεγόμενα καθώς έχει επενδύσεις, μεταξύ άλλων, σε εταιρίες όπλων, πυρηνικών κλπ. Πρόσφατα και μετά από σκάνδαλο εξαιρέθηκαν από το χαρτοφυλάκιο του μερικές εταιρίες,  κυρίως τσιγάρων, ωστόσο παρέμειναν πολλές που το διατηρούν στην κατηγορία των αμφιλεγόμενων κεφαλαίων.

Η Norges Bank Investment τυχαίνει να είναι παράλληλα:

– ο μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής του ΧΑ

– σημαντικός μέτοχος της Goldman

– μεγαλομέτοχος της εταιρίας πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Fidelity

H Fidelity είναι ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) μέτοχος της εταιρίας πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Ο  Bill Rothschild είναι ο senior vice president της Fidelity.

Έτσι οι νο1 και νο2 διεθνείς επενδυτές στο ΧΑ τυχαίνει να είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχοι στη Goldman αλλά και μεγαλομέτοχοι στους 3 βασικούς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, ενώ έχουν ισχυρούς δεσμούς με την τραπεζική δυναστεία Rothschild. Επιπλέον, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Moody’s, η εταιρία Fidelity, έχει στον τιμόνι της ένα μέλος της οικογένειας Rothschild. Από τα παραπάνω συνεπάγεται πως οι Goldman, Black Rock, Norges και Rothschild είναι πολύ πιθανό να είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν για τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας πριν αυτές δημοσιευτούν και μπορούσαν, έτσι, να εκμεταλλευτούν αυτή την εσωτερική πληροφόρηση κερδοσκοπώντας στο ΧΑ και στην αγορά CDS και ομολόγων. Αν κάτι τέτοιο συνέβη, που είναι πολύ πιθανό, τότε πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χρηματιστηριακή ιστορία.Ακόμη, οι παραπάνω δεσμοί δίνουν στην πρόταση της Goldman στην Ελλάδα μία άλλη διάσταση, καθώς φαίνεται η Goldman να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ‘πακέτο’ προστασίας της χώρας από την κρίση, με τη δύναμη να στηρίξει το χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων, να επηρεάσει τις βαθμολογίες των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης αλλά και να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, φαίνεται να είχε και τη δύναμη να προκαλέσει μία πανίσχυρη χρηματιστηριακή / χρηματοπιστωτική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία και κατέληξε στη χρηματοπιστωτική της πτώχευση με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

(…) Ακόμη οι εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης ταλανίζονται από μία σειρά σκανδάλων και κατηγοριών, οι οποίες ξεκινούν από εσκεμμένες παραλείψεις δημοσίευσης κρίσιμων για το κοινό πληροφοριών για διάφορες εταιρίες και φτάνουν μέχρι της κατηγορίες για εκβιασμό. Τέλος, το Μάιο του 2010 οι εταιρίες ελέγχονται από την χρηματιστηριακή επιτροπή ελέγχου των ΗΠΑ ως προς το ρόλο τους στην κρίση ενώ ένα νέο σκάνδαλο είναι εν τη γενέσει του, το οποίο έχει να κάνει με την ευνοϊκή αξιολόγηση δήμων και πολιτειών των ΗΠΑ που στην πραγματικότητα βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης. Την ίδια στιγμή ένα νέο σκάνδαλο που συνδέει την Goldman με τον Paulson (ένας από τους 4 βασικούς υπόπτους για την επίθεση στο ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ) έχει οδηγήσει την εταιρία στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις ΗΠΑ, φανερώνοντας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή και οι συνεργάτες της προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.»

Στο σήμερα, λοιπόν, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, είναι αυτός που ενορχήστρωσε για λογαριασμό της Goldman την περιγραφόμενη ΑΠΑΤΗ.

Πλήν τούτων, από τα παραπάνω (και όσα αναπτύχθηκαν στο πρώτο μέρος) προκύπτει σαφώς ότι 2  οικογένειες – δυναστείες, αυτές των Rothschild και  Rockfeller, είναι με επαρκέστατες ενδείξεις oi βασικoί πόλοι εξουσιας, αυτού που αυτοαποκαλείται νέα παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση καθώς φαίνεται να ελέγχουν ή να επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως, πλην σαφώς, το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

occupytogetherΤα αυτονόητα και προφανή, έρχεται τώρα να τεκμηριώσει μια επιστημονική έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην έγκυρη έκδοση NewScientist της 24/10. Η μεθοδολογία της έρευνας βασίστηκε στην χρήση της βάσης Orbis2007 η οποία απαριθμεί 37 εκ. επιχειρήσεις και επιχειρηματίες παγκόσμια. Από εκεί, οι ερευνητές επέλεξαν 43.000 περίπου επιχειρήσεις με κριτήριο τον χαρακτηρισμό τους ως «πολυεθνικών». Συνέκριναν τις μετοχικές συνδέσεις και προέκριναν αυτές με τον μεγαλύτερο τζίρο.

Τα πορίσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι 1318 μόλις εταιρείες έχουν επικαλυπτόμενους ιδιοκτήτες – μετόχους. Κάθε μια είχε σχέσεις με 2 ή περισσότερες από τις άλλες… Αν και κατέχουν δε, το 20% του παγκόσμιου τζίρου, φαίνεται να κατέχουν μετοχικά την πλειοψηφία των εταιρειών πρώτης γραμμής παγκόσμια με προίκα ένα 60% του παγκόσμιου τζίρου, ΕΠΙΠΛΕΟΝ.  Ερευνώντας περαιτέρω, αποδείχτηκε ότι μια υπερ-οντότητα 147 εταιρειών ελέγχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου. Επίσης, το λιγότερο απο 1% ελέγχει το 40% όλου του δικτύου. Φυσικά οι περισσότερες είναι «χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» όπως οι  Barclays, JPMorgan Chase & Co,  The Goldman Sachs Group… Αυτό που η έρευνα βεβαίως παραλείπει, είναι ότι, πέραν του ΑΜΕΣΟΥ ελέγχου – μέσω της μετοχικής συμμετοχής/σύνδεσης – των μεγάλων εταιρειών από λίγους, το ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν των εταιρειών και των κρατών παγκόσμια ελέγχονται επίσης, μέσω του δανεισμού (ιδιωτικού/εταιρικού/κρατικού), των εταιρειών αξιολόγησης και των διεθνών «οργανισμών» τους οποίους στελεχώνουν ΜΟΝΟ, τα – κατά Παναγιώτη Γεννηματά – «τσιράκια» του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Αυτά τα στοιχεία ή κάποια άλλα, στα οποία βασίζει την εναντιωση του, το κίνημα «Occupy Wall Street» το οποίο τα Ελληνικά «ΜΜΕ» βαπτίσαν «Αγανακτισμένους της Νέας Υόρκης» είναι αδιάψευστα. Και αν κανείς δεν λέει ότι το «Occupy Wall Street» καλείται και Κίνημα του 99%, καθώς με βάση στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, μεταξύ 1979 και 2007 τα εισοδήματα του 1% των πιο πλούσιων Αμερικάνων, αυξήθηκαν κατά 275% ενώ αυτά της μεσαίας τάξης κατά 40% στο ίδιο διάστημα. Τα εισοήματα δε του 90% των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 900$ αυτά τα 30 χρόνια ενώ του 1% αυξήθηκαν κατά $700.000 αφού η φορολογία έγινε αυστηρά φορομπηχτική για τα μικρά εισοδήματα και κραυγαλέα επωφελής για τα μεγαλύτερα.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, το Αμερικάνικο «Όνειρο» είναι αληθινό μόνο για την ελίτ, αφού σε 30 χρόνια και ενώ η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 240% τα εισοδήματα των Αμερικανών μισθωτών έμειναν σχεδόν στάσιμα, ενώ αυτά των ολίγων σχεδόν διπλασιάστηκαν.

gainsΜεταξύ 1992-2007 οι 400 πιο πλούσιοι είδαν τα εισοδήματα τους να αυξάνονται κατά 392%, την ώρα που οι φόροι τους μειώθηκαν κατά 37%. Το 2007 το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ ΚΑΤΕΙΧΕ το 34.6% του εθνικού πλούτου και το επόμενο 19% ΚΑΤΕΙΧΕ το 50.5%. Το 20% των Αμερικάνων, κατείχε επομένως, το 85% του εθνικού πλούτου ενώ το 80% κατείχε το 15%…

ΜΕΤΑ την έναρξη της «Κρίσης» το 2007, το 1% αύξησε την κατοχή του στον εθνικό πλούτο στο 37.1% και το 20% των Αμερικάνων κατείχε πλέον το  87.7%. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι είδαν μείωση στην περιουσία τους κατά 11.1%. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα, μεταξύ 2002 – 2007,το εισόδημα του 1% αυξανόταν με δεκαπλάσιο ρυθμό από αυτο του υπόλοιπου 90%. Το 1% είχε το 2007 την μεγαλύτερη συμμετοχή του στο εθνικό εισόδημα από το 1928. Προσποριζόταν το 66% του εθνικού εισοδήματος.

Υπάρχουν 2 διαγράμματα. Το ένα, αναδημοσιεύεται από πολύ παλαιότερη ανάρτηση. Έδειχνε το μέγα έγκλημα που τελέστηκε επί Nixon, την εγκατάλειψη του Gold Standard (ΑΥΤΟ ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Nixon, όχι το Watergate) και εξ αυτού, την εκκίνηση της παγκόσμιας χρεωπιστωτικής φούσκας του Μονεταρισμού, την εγκαθίδρυση της ολιγαρχίας. Την εκτίναξη του «χρήματος σε κυκλοφορία» (του γνωστού Μ3, τον οποίο η FED δεν δημοσιεύει πλέον, από το 1997…)

 

Money_Supply_BW

 

Στο ακόλουθο βλέπετε ποιος (επ)ωφελήθηκε:Top1percentUSA

 

[παρένθεση: την ίδια περίοδο σχεδόν, ένας άλλος δείκτης, δείχνει τι ανθρώπους φτιάχνει το σύστημα αυτό: γουρούνια εργαζόμενους, (υπερ) καταναλωτές παχύσαρκους – αλλά κενούς, άδειους, άβουλους κι ανήμπορους. 1 στους 5 ήδη καταθλιπτικός.

Η παχυσαρκία στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια :]

 

[Επανερχόμαστε] Σε αυτό το colpo grosso, οι μεσάζοντες, φυσικά και επιπλέουν. Οι μεσάζοντες είναι φυσικά οι πολιτικοί και στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο, 1 στους 2 θα γίνει οπωσδήποτε εκατομμυριούχος. Κάποιοι δε από αυτούς έχουν αμύθητη περιουσία.

Για τους λοιπούς θνητούς το ποσοστό επιτυχίας είναι 11 φορές μικρότερο…

capitol

Προκύπτει σαφώς, κατόπιν τούτων, ότι μόνο σύμπτωση δεν είναι αυτη η συγκυρία, καθόλου απροετοίμαστοι δεν βρέθηκαν οι κλεπτοκράτες και επουδενί δεν αποτελεί «έκτακτη λύση» (αλλά μάλλον νέο βήμα), σε αυτήν την φάση, η τοποθέτηση ΧΩΡΙΣ εκλογές, κάποιων τεχνοκρατών «ΣΩΤΗΡΩΝ» ως επικεφαλής Ευρωπαϊκών junckerκυβερνήσεων, σε μια «κρίση» που εν πολλοίς, όπως αποδείξαμε ήταν και είναι ψευδεπίγραφη και ότι προχωρά και εξαπλώνεται επιλεκτικά και με σαφές σχέδιο. Χάνουμε την ουσία, χάνουμε το αποτέλεσμα όλων τούτων. ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να διακρίνουμε ότι όλοι αυτοί οι «τεχνοκράτες» είναι επίλεκτοι μια «συμπαγούς ομάδας» όπως την αποκάλεσε ο Γιούνκερ προ ημερών. Μιας ολιγαρχικής ομάδας, διότι αυτό εννοούσε. Και ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη ΕΙΣΒΟΛΗ ενός Δούρειου Ίππου πιστωτικού που, αφού ελέγχει την ροή του χρήματος μέσω του δανεισμού αλλά και μετοχικά αποτελείται από τους πιο δυνατούς εταιριοκράτορες, πατρονάρει το πολιτικό σύστημα και όταν τα πράγματα αγριεύουν, το υποκαθιστά, μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Να νομοθετεί, να δικάζει, να δικάζεται και να απαλλάσσεται για «λόγους εθνικού συμφέροντος» ή με την απειλή ότι είναι «πολύ μεγάλο (τερατοκέφαλο) για να διασωθεί» (too big to bailout).

Χωρίς πολύ κόπο, σύμφωνα με μια απλή αντιπαραβολή στοιχείων, από τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ΜΟΝΟ 3% δεν «υποστηρίζονται» οικονομικά από μεγάλα συμφέροντα – τουλάχιστον εμφανώς.

Το 52% από αυτούς είναι κουτσαβάκια τους «Χρηματοπιστωτικού Τομέα», ενώ ένα 25% είναι λομπίστες και δικηγόροι (δικηγόροι και λομπίστες τίνος;). Να εξηγήσω (;) ότι το 25%, είναι οι επίλεκτοι. Είναι αυτοί που «τιμής ένεκεν» τους παραχωρήθηκε μια θέση στο Κογκρέσο.

Αυτό είναι το Αμερικανικό θαύμα.

ownsC

 

 O χαριτωμένος George Bush, το είχε πει απερίφραστα εξάλλου, σε αυτήν την ξέφραγη ξεδιαντροπιά της σημερινής εποχής, της οποίας η ηθική ξεφτίλα μετράει πολλά χρόνια, ήδη:

«Κάποιοι σας λένε ελίτ, εγώ σας αποκαλώ «η βάση μου» «

 

Για κάποιους που ακόμα πιστεύουν σε συνετούς πρωθυπουργούς και σωτήρες (θυμίζουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι, εκτός των άλλων, μέρος του προβλήματος ως συνδιαμορφωτής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και του Συστήματος των Κεντρικων Τραπεζών πρωτογενώς, αφού συμμετείχε στην Σύνταξη τους, πρώην Διοικητής της ΤτΕ και επί 10ετία στέλεχος της ΕΚΤ)… Για όσους πιστεύουν ότι η Ελλαδάρα είναι το επί ξύλου κρεμάμενο ερίφιο της οικουμένης. Για όσους βλέπουν το Ευρώ και χάνουνε τον Έβρο… Για όσους βλέπουν τηλεόραση και διαβάζουν εφημερίδες.

Τον Οκτώβριο του 2008, όταν οι αναρτήσεις μας είχαν περισσότερο την μορφή σχολίων και εκφέρονταν σε πιο ελεύθερη γραφή, τονίζαμε (η σήμανση τωρινή):

«…Το οποίο σημαίνει λοιπόν, ότι «Αν όλοι πάνε να πάρουν τα χρήματα τους ΑΥΡΙΟ» μόλις ένας στους 10 υπό ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες θα μπορέσει να το πράξει. Τι γίνεται σε περίπτωση ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ; Μαντέψτε… Το κράτος βέβαια «εγγυήθηκε» τις καταθέσεις μας. Δεν έχουμε ανάγκη. Αν βαρέσει κανόνι μια Ελλ. Τράπεζα, με αποδοτέες καταθέσεις πχ €31,6 δισ , που έχει πχ η Πειραιώς, θα τα καλύψει το κράτος. Πώς; Δανειζόμενο φυσικά με έκδοση κρατικών ομολόγων! Από ποιους; Ελάτε τώρα… Ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν; Ελάτε τώρα (2)… (σημείωση 11/2011: οι Ελληνικές Τράπεζες δεν βάρεσαν τελικά κανόνι. Ακόμη χειρότερα: Το κράτος τις χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί εγγυώμενο για το εξαπλάσιο των ιδίων κεφαλαίων τους, με το μισό του ΑΕΠ (130 δις),  αν και πτωχευμένες από καιρό).

Δηλαδή; Μια τράπεζα που με βάση το ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, μπορούσε και δάνειζε έως και 9 φορές παραπάνω από αυτά που είχε, ‘κάποια στιγμή’ (τώρα είναι η στιγμή) μετά από τρεις δεκαετίες απόλυτης φούσκας (βλ. Μ3),που το μπαλόνι άρχισε να ρετάρει – μην πω σκάει, δεν είναι σωστό – αφού έχει καταχρεώσει το σύμπαν και αφού μέσω αυτής το σύμπαν χρωστάει, η Τράπεζα μας αυτή «δεν δύναται…» – αλά Κουτσόγιωργας στην δίκη Κοσκωτά.

Τότε, έρχεται το κράτος (εσύ, εγώ, κλπ που ήδη χρωστάμε στις Τράπεζες και πληρώνουμε το κράτος) και λέει σε ΑΥΤΟΥΣ, «δεν πειράζει, τα λεφτά του κοσμάκη που χρωστάς θα τα δώσω εγώ, από λεφτά του κοσμάκη που στα επόμενα χρόνια θα τα πληρώσω με ΤΟΚΟ σε αυτούς από τους οποίους θα δανειστώ και που έχουν φτιάξει το ΣΥΣΤΗΜΑ».

(…) ΚΑΙ ΕΑΝ το κράτος δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει με τόσα χρέη; Αν δεν έχει να πληρώσει ούτε τις άμεσες υποχρεώσεις του και αν, λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης δεν το δανείζει κανείς; Αλά Ισλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Πακιστάν, ήδη, κλπ.;

Βρε, τι φοβάστε; Το πολύ – πολύ να το δανείσει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Ή, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Εκεί κολλάμε; Με τι εγγυήσεις; Με τις ίδιες που έδωσε η Ελλάδα, όταν είπε το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν ο Τρικούπης». Ή με το σχέδιο Μάρσαλ μεταπολεμικά.
Ξέρετε, «εγγυήσεις ανεξαρτησίας». Κανείς δεν θα ακουμπάει στο μέλλον αυτά τα κράτη. Θα βασιλεύει η δημοκρατία, η αυτοτέλεια, η αυτορρύθμιση. Ή το ανάποδο. Δεν θυμάμαι…

Δεν είναι υπέροχο;»

…3 χρόνια μετά, πως το βλέπετε, δεν είναι;

 

 

10 σκέψεις στο “Bank$ter$ and Butthead$ (2)

 1. ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
  Τα όσα γράφουμε (ακριβώς) δημοσιεύει 3 μέρες μετά την ανάρτηση μας, η Γαλλική LeMonde.

  Εδώ
  [url]http://tinyurl.com/bwx598v[/url]

  Απόδοση στα Ελληνικά εδώ

  [url]http://tinyurl.com/bskk5pj[/url]

  Η οποία τους συνδέει όλους με την Goldman Sachs. Συνωμοσίες, φυσικά; Φυσικά.

  και

  [url]http://www.youtube.com/watch?v=4uSc3SdX-vk&feature=player_embedded[/url]

  Ένας από τους λίγους άπιστους, περιθωριακούς Bloggers.

 2. ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
  Και σε αυτό επιβεβαιώθηκες και σε πολλά άλλα.

  Πάντα χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε.

  Αν δεν κάνω λάθος και άν θυμάμαι καλα, μας «χρωστάς» και μια ανάρτηση για την δραχμή(:-D)

  Σε ευχαριστώ που δεν τα παρατάς

 3. ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
  Γεια σου και από μένα Επίκουρε χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω. Συμφωνώ με τον wizzardemperor, κάποτε σε ρώτησα (είμαι άσχετος από οικονομικά, έχω μόνο την λογική μου και γιαυτό σε διαβάζω και σε μελετώ)για την δραχμή ή το ευρώ και μου απάντησες ότι δεν έχει σημασία αλλά το ποιος κόβει το χρήμα. Μήπως εδώ που φτάσαμε το δίλημμα είναι αναπόφευκτο; Θα ήθελα αν επιθυμείς και ένα σχόλιο για τον πολύ καλό (κατά την γνώμη μου) Καζάκη. Ευχαριστώ

  1. ΑΠ: ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
   O Kαζάκης, ο Βιλιάρδος, ο Βαξεβάνης, ο Παναγιώτου και κάποιοι άλλοι είναι οάσεις. Απλά λένε τα αυτονόητα.
   Σχετικά με το νόμισμα, ναι, το πιο σημαντικό είναι ποιος έχει το εκδοτικό προνόμιο. Ποιος ελέγχει την ροή του χρήματος. Ποιος δανείζει. Είναι τόσο απλό.
   Ξεχάστε τα όλα, καθαρίστε το μυαλό σας και βάλτε το στην λογική της δυαδικής σχέσης ΟΦΕΙΛΕΤΗ – ΔΑΝΕΙΣΤΗ.
   Όλα τα υπόλοιπα είναι πλύση εγκεφάλου, ανοησίες και φληναφήματα.

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση, καλό κουράγιο σε όλους τους Συνέλληνες και ας ελπίσουμε αυτό το τρελό και πανάθλιο τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει μια ώρα αρχίτερα(από μόνο του). Σας συστήνω ανεπιφύλακτα τα καταπληκτικά κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού

 4. ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
  Αρχηγέ μας έλειψες. Αν κι η αλήθεια είναι ότι τα έχεις πει όλα, 3 χρόνια νωρίτερα. Ο Καζάκης πέρασε από την ανάλυση στην πράξη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα ήταν ωραίο να συμμετέχεις σε αυτήν την προσπάθεια

  1. ΑΠ: ΑΠ: Bank$ter$ and Butthead$ (2)
   Συμφωνώ απόλυτα, βοήθα όπως μπορείς. Το σημαντικότερο είναι η αφύπνηση του καθενός μας κάτι που το πέτυχες. Θα θέλαμε να σε δούμε μπροστά να ξεφτιλίζεις τα γίδια που μας κυβερνούν και τις υπόλοιπες κότες βουλευτές που στηρίζουν την κατοχική κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *