Ποιοι έχουν τα CDS;

Οικονομικό Σύστημα

Δεν μας αφορά ο κ. Keiser ο οποίος αυτήν την στιγμή εργάζεται σε Ρωσο-Αραβικά μέσα και προφανώς κάποιους θέλει να κάνει χαρούμενους…

Μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όμως, αν πράγματι τα CDS που είχε το ΤΤ και πουλήθηκαν το 2009 εσπευσμένα, και όσο-όσο με τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την Τράπεζα, κατέληξαν σε φίλους του «λεφτά υπάρχουν» όπως υπαινίσσεται το video.

Ακόμη πιο απλά, θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι αγόρασαν τα CDS του TT to 2009;

Θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι ήταν οι κάτοχοι Ελληνικών CDS την τελευταία διετία 2009-2011. Aπό ποιον; Από τον ISDA, τον αρμόδιο οργανισμό. Σας/μας λένε δεν έχετε αιτήματα, δεν έχετε ιδεολογία.

Ξεκινάμε λοιπόν με αυτό το «απλό» ερώτημα. Πιστέψτε μας, αν αυτό το ερώτημα απαντηθεί,  μάλλον δεν θα χρειαστεί δεύτερο…

https://www.youtube.com/watch?v=OFNLDquQkXw

12 σκέψεις στο “Ποιοι έχουν τα CDS;

    1. ΑΠ: ΑΠ: Ποιοι έχουν τα CDS;
      Τέλειο, να το διαβάσετε όλοι, ευχαριστώ wizzard.

      Τώρα απομένει και η επίσημη ενημέρωση. Ή μάλλον, θα «απέμενε» αν είχαμε δημοκρατία.

  1. ΑΠ: Ποιοι έχουν τα CDS;
    Εδώ βλέπεις τον λύκο, και ψάχνεις τον ντορό;
    Δεν καταλαβαίνει πλέον μόνο όποιος δε θέλει να καταλάβει…

    Πριν προλάβουν να ρίξουν την αυλαία, ας καταρρεύσει το μπογιατισμένο σκηνικό. Είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε σαν τρελοί καθώς θα κοιτούν εμβρόντητοι, ανήμποροι να πιστέψουν πώς κατάφεραν οι θεατές να αντικρύσουν τα παρασκήνια…

    Σε ευχαριστώ γιατί με τα άρθρα σου με πήρες από το χεράκι, ανόητο και θολωμένο, για να με βγάλεις στο φως της ημέρας.
    Σε ευχαριστώ που μένεις κοντά μας!

  2. ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;
    Καλημέρα!

    Δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να κρίνω αν στέκουν τα παρακάτω ή όχι. Γι’ αυτό τα θέτω στον δικό σου έλεγχο:

    factorx είπε:
    14/01/2011 στις 3:04 pm

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
    «Τα όσα γράφει για την Ελλάδα ο σοσιαλιστής τέως Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, στο νέο βιβλίο του, αποτελούν έναν ακόμη κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Ταυτόχρονα, δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, που καλούσε, από την πρώτη στιγμή, την κυβέρνηση να “ξεκολλήσει” και να πάρει μέτρα.

    Εάν ο Πρωθυπουργός – λέει ο Γκ. Μπράουν – είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”».

    Ο Θείος είπε:
    14/01/2011 στις 3:51 pm

    Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στον όλο συλλογισμό: Οι short θέσεις στα Ελληνικά ομόλογα (και η σχετική επένδυση σε γυμνά ασφάλιστρα κινδύνου – CD’s) κλείστηκαν κυρίως το καλοκαίρι του 2009. Πρίν τις εκλογές. Από και εξωχώριους και εγχώριους “παίκτες”. Θυμάστε τι έκανε τότε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

    Πολλοί ξέρανε πώς το “μαγαζί” φεύγει στο βάραθρο μαζί με την κατολίσθηση και τα μπάζα, αλλά έκαναν την πάπια. Ασφαλώς το ήξερε και ο Παπανδρέου, όπως και Καραμανλής και λοιποί. Ακόμα πιό πολύ το ήξεραν οι πολύ εκτεθειμένες Γαλλικές, Γερμανικές και άλλες τράπεζες. Ίσως δεν ήξεραν ακριβή νούμερα, αλλά η τάση ήταν σαφής. Αλλά μια μεγέθυνση της Ελληνικής “τρύπας” από 30 σε 120 δις Ευρώ, μέσα σε 5 -6 μήνες, είναι αδιανόητο και μη ρεαλιστικό μέγεθος, για όποιον ξέρει στοιχειώδη πράγματα από αριθμούς. Είναι σαν να λές π.χ. ότι οι Ιρλανδικές τράπεζες ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υγιείς, βιώσιμες έστω, πρίν 1 χρόνο, και χρεωκόπησαν μέσα στο 2010. Ενώ όλοι ξέρουν πιά, ότι ήταν ήδη καταδικασμένες από το 2009, και το μόνο που γινόταν ήταν επικοινωνιακή διαχείριση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ (και όχι οικονομικού) κόστους. Τόσο από τους Ιρλανδούς πολιτικούς, όσο και από τους Μπαρόζο και Co.

    Και ο Παπανδρέου και η ΝΔ ήξεραν μέσες άκρες τι μας περιμένει. Αλλά ο πρώτος ήξερε πολύ καλά ότι δεν μπορούσε να περάσει πολιτικά το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο 2009 όσα πέρασε την άνοιξη του 2010. Η δε δεύτερη, με τις πρόωρες εκλογές είπε “απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”, ρίχνοντας εκλογικές ντουφεκιές λιτότητας στο γάμο του Καραγκιόζη, για “ξεκάρφωμα”. Επικοινωνιακή διαχείριση, λοιπόν. Αλλά τίποτε δεν θ’ άλλαζε ως προς τα μέτρα και το πακέτο δανεισμού Bailout, είτε Δεκέμβριο 2009 είτε Μάιο 2010.
    Την ίδια εποχή ο Γκόρντον Μπράουν τρομπάριζε στερλίνες στο σύστημα (μπορούσε να κόβει όσες θέλει) και κρατικοποιούσε 2 – 3 μεγάλες χρεωκοπημένες τράπεζες . Τώρα οι Τόρις και οι Φιλελεύθεροι έχουν να συμμαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα: Ο Γκόρντον είναι ο Καραμανλής, ο Κάμερον ο Παπανδρέου.

  3. ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;
    Κώστας Ροδινός είπε:
    14/01/2011 στις 4:00 pm
    Θείε,
    Τα spreads τον Οκτώβριο του 2009 ήταν κοντά στις 140 μονάδες.
    Ακόμα και τον Ιανουάριο του 2010 όταν βγήκαμε για δανεισμό τα επιτόκια δεν ήσαν απαγορευτικά.
    Αργότερα πήραν την ανηφόρα.
    Και αν θυμάσαι τόσο ο Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Λοβέρδος και άλλοι εκ των υστέρων απεκάλυψαν οτι άφησαν τον χρόνο να περάσει για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την ανάγκη λήψης των μέτρων.
    Ε, αυτό αύξησε το κόστος δανεισμού! (και προφανώς όχι μόνον αυτό)

    Απάντηση
     Ο Θείος είπε:
    14/01/2011 στις 4:19 pm
    Οι καλοί “παίκτες” μπαίνουν στο παιχνίδι και χτίζουν θέσεις (short ή long) έγκαιρα. Πρίν ανέβουν τα επιτόκια και τα spread. Και αυτό κάνανε τότε.

    Είναι το ίδιο όπως με τις μετοχές. “Αγοράζεις στην πληροφορία, πουλάς όταν συμβεί το γεγονός”. Γι αυτό, φίλε Κώστα θυμίζω το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Καλοκαίρι 2009 “μπήκε” στα CD’s. “Έφυγαν” το χειμώνα με τα spread 300 μονάδες πιό πάνω, δεν ξέρω όμως άν ήταν κυρίως πολιτικό το κίνητρο (άλλαξε κυβέρνηση και διοικητής) ή απλά πήραν τα λελογισμένα κέρδη τους και δρόμο – χωρίς πολύ ρίσκο.
    Και αντίστροφα: Οι καλοί παίχτες short φύγανε την άνοιξη – Μάιο 2010, με το spread στα ουράνια. Οι πολλοί που μείνανε είναι τώρα εγκλωβισμένοι και μπορεί να “τραβήξουν το μουτζούρη”.

    Έτσι δυστυχώς, κυνικά είναι τα του χρήματος, φτού στα βυζιά μου, μακριά από μάς. “Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος”.

    Απάντηση
     Κώστας Ροδινός είπε:
    14/01/2011 στις 4:24 pm
    Θείε,
    Θα μπούμε σε πολύ εξειδικευμένη συζήτηση.
    Οι “καλοί παίκτες” πρέπει να άρχισαν την …κάνουν περί την 23ην Οκτωβρίου 2009, αν ενθυμούμαι καλώς με την ΕΘΝΙΚΗ στα 23 περίπου ευρώ!

    Απάντηση
     Ο Θείος είπε:
    14/01/2011 στις 4:35 pm
    Όοοχι δα! Η σωστή ημερομηνία “χωσίματος” είναι 2008, Οκτώβριος: Πρώτες χρεωκοπίες κατασκευαστικών και χρηματοπιστωτικών εταιριών στις ΗΠΑ.

    Οι ροές του χρήματος είναι απολύτως διεθνοποιημένες.
    Δες και μόνος σου τον Dow Jones:
    h**p://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EDJI+Interactive#chart4:symbol=^dji;range=5y;indicator=sma(200)+volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined

    Όσο για την Εθνική, ήταν στα 45 Ευρώ τότε. “Η μανούλα του Χωσέ δεν τον έκλαψε ποτέ”, που λένε και οι αλογομούρηδες.

    ΥΓ. Θέλω να σε ευχαριστήσω, για όσα πολλά έμαθα από σένα τόσο καιρό.

    Να’σαι καλά!

  4. ΑΠ: Ποιοι έχουν τα CDS;
    To ίδιο καριβως λέει και ο εμπνευστής και διαχειριστής των CDS George Soros στο documentaire Inside Job…I am a bit old fashioned!!! Οποία υποκρισία….Ουτε καν τα προσχήματα πλέον!!! ΕΛΕΟΣ!!!

  5. Σχόλια για haircut
    Επίκουρε και λοιποί συνα-αναγνώστες καλημέρα. Μερικά πρόχειρα ερωτήματα διαβάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής:
    1. Θα γίνει και άλλη αναδιάρθρωση – haircut σε κάνα δίμηνο; :-*
    2. Θα κάνει άλλη χώρα haircut? :-*
    3. Μηπως είναι φρονιμότερο τα 30 δις των τραπεζών να τα βρουν από ESFS – μιας και το κράτος δεν δύναται- αλλά με αντάλλαγμα τις δραμatικές πτώσεις μισθών και βιοτικού επιπέδου σε τραπεζουπαλλήλους και γενικότερα στις υπήρεσίες? 🙁
    4. Πόσο σίγουρο είναι ότι η ΕΚΤ δεν θα αρχίσει να δουλεύει στα τυπωτήρια ζεστό χρήμα? :zzz
    5. Εαν δεν το κάνει δεν είναι ένας φαύλος κύκλος όλο αυτό; 😥
    Epicurus πλην των απαντήσεων σου θα ήταν χρήσιμο να μας πεις την προσωπική σου άποψη επί του θέματος. Σε ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *