bdg

Desahucios.

Depression - Deflation

Γεια σας και πάλι.

Η χώρα μας για μια ακόμα φορά, βορά στα δόντια του πιο σάπιου χαμόγελου της Οικουμένης, του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Ενός συστήματος που κολυμπάει στην λίμνη του καζινοκαπιταλισμού.

Εδώ, δεν είναι πρόβλημα τα $700 τρις έκθεσης του, 10 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ σε «προϊόντα» και «αξίες» που δεν υπάρχουν, σε ηλεκτρονικά κουρελόχαρτα.

bdgΔεν είναι πρόβλημα ότι 4 Αμερικάνικες Τράπεζες ελέγχουν και εκτίθενται σε αυτήν την αγορά κατά περίπου $400 τρις (25 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ), με τον δείκτη έκθεσης της πρωταθλήτριας GoldmanSachs να είναι πάνω από 500% από το minimum απαιτούμενο κεφάλαιο για την λειτουργία της… Δεν είναι καθόλου πρόβλημα για τον κόσμο και τον Ομπάμα που έλεγε «δεν είμαστε Ελλάδα«, ότι αυτή η Τράπεζα έχει πάγια $162 δις και υπερπολλαπλάσια έκθεση πολλών δεκάδων τρισεκατομμυρίων. Tip of the iceberg. Οι ίδιες τράπεζες, που έχουν κληθεί να καταβάλουν τον οβολό της ελευθερίας τους, κάπου $100δις σε πρόστιμα για απάτες και καταστρατηγήσεις όλου του Χρηματοπιστωτικού Δικαίου.

Δεν είναι πρόβλημα ότι στις αγορές νομισμάτων ΜΟΝΟ, τζιράρονται κάθε μέρα (τιμές 2013) $5,2 τρις, 20 ΑΕΠ της Ελλάδας, σε 3 μέρες όλο το ΑΕΠ της Ευρώπης και σε 3 βδομάδες όλο το ΑΕΠ του πλανήτη. Σε έναν χρόνο 17 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ.

 Ενώ μόνο στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ τζιράρεται καθημερινά άλλο $1 τρις… όσο το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα της υπερδύναμης.

Ούτε είναι πρόβλημα ότι αυτές οι αγορές, οι «δευτερογενείς» δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ κανόνα, ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο. Άλλωστε το 2007 το δικό μας ΥΠΟΙΚ ομολογούσε στην δίνη των δομημένων ότι «Σε καμία περίπτωση στην ιστορία του Υπ. Οικονομικών, αλλά και στη πρακτική των άλλων κρατών της Ευρώπης τα οποία εκδίδουν ομόλογα, ελέγχεται ή παρακολουθείται η δευτερογενής αγορά των ομολόγων.» 

Δεν είναι πρόβλημα ότι στην καρδιά της Ευρώπης, ένα όργανο, η ΕΚΤ, με μέλη του ΔΣ με 8ετή θητεία, διπλάσια από αυτήν των εκλεγμένων πολιτικών δεν επιτρέπει βάσει Καταστατικού της, ουδεμία γνωμοδοτική ή
συμβουλευτικού χαρακτήρα επιτροπή να «συνεισφέρει στο έργο» της και αποφασίζουν για τις τύχες μας, κεκλεισμένων των θυρών, άγνωστα «μέλη» του ΔΣ της ΕΚΤ, 6 τον αριθμό, τα οποία ανακοινώνουν ουσιαστικά στα υπόλοιπα 19 (τους Κεντρικούς Τραπεζίτες) τις πολιτικές που αποφάσισαν (και ενώ συναντώνται δις μηνιαία στην Φραγκφούρτη πολλές φορές χωρίς καν δημοσιότητα…), χωρίς τα πρακτικά των συναντήσεων τους να επιτρέπεται επίσης να δημοσιευθούν, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν προβλέπεται να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα επιβολής επί της ΕΚΤ ούτε μπορεί να την υποχρεώσει σε συμμόρφωση, αντιθέτως, η (μη αιρετή) ΕΚΤ έχει δυνατότητα βέτο στην διαμόρφωση (και εφαρμογή) της συναλλαγματικής πολιτικής. Δεν είναι πρόβλημα ότι η ΕΚΤ δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο με τις ετήσιες και τριμηνιαίες «εκθέσεις» της, ελεγχόμενη από «Εξωτερικούς ελεγκτές», «που υποδεικνύονται από το ΔΣ της»,  ενώ ο πρόεδρος της, μπορεί να εμφανίζεται σε Επιτροπές της Ε.Ε. αλλά όχι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φυσικά δεν ελέγχεται από την Ολομέλεια του (Συνθήκη άρθρο 113.3). Δεν είναι πρόβλημα ότι όλο αυτό το φανταστικό σύστημα κοστίζει ετησίως 142 δις Ευρώ στους Ευρωπαίους. (παλαιότερα εδώ)

Πρόβλημα είναι τα ψωρο-δις της Ελλάδας;

Ούτε είναι πρόβλημα το $1 τρις που έχει ήδη δώσει η ΕΚΤ στα απόκρυφα σε Ευρωπαϊκές Τράπεζες, ή το άλλο $1 τρις που ανακοίνωσε ότι θα δώσει «για αγορές ομολόγων», ή όσα δεκάδες δις έχει δώσει με τον ELA, έναν «έκτακτο μηχανισμό» που διαρκεί 4 χρόνια υπέρ του τραπεζικού συστήματος «εκτάκτως», αλλά είναι πρόβλημα τα 10δις που ζητάει η Ελλάδα για να μην οδηγηθούμε σε ανθρωπιστική κρίση τους επόμενους μήνες εωσότου βρεθεί μια κανονική λύση;

Είναι πρόβλημα τα 5-7 δις αέρα που αποζητάει ετησίως η Ελληνική οικονομία για να βγει από την οικονομική κρίση που την έβαλαν και που όμοια της, δεν έχει δει ζώσα δημοκρατία από την Γαλλική Επανάσταση. Και στ’ αλήθεια, γιατί δεν το κάνουμε όπως οι Ιρλανδοί των 5 εκ. κατοίκων, το 2011, οι οποίοι τύπωσαν μέσω της ΚΤ τους 51 ολόκληρα δις ευρώ χωρίς καμία ΕΚΤ ή Eurogroup να βγάλει κιχ; Μήπως γιατί εκεί είναι Ηνωμένο Βασίλειο και εδώ είναι το βιλαέτι;


monetarismΔεν είναι πρόβλημα, ότι όλα αυτά τα κάνει μια τράπεζα (η ΕΚΤ) με κεφάλαιο 10 δις ευρώ, παρέχει δηλαδή χορηγήσεις 200 φορές πολλαπλάσιες του κεφαλαίου της, ούτε ότι έτσι, λειτουργεί ως μεσάζοντας που μεταφέρει τραπεζικό χρέος σε φορολογικούς ώμους, αφού για κάθε πράξη της ανεξέλεγκτης ΕΚΤ, εγγυητές είναι τα κράτη-μέλη, δηλ. οι φορολογούμενοι. Τα 2 τρις ευρώ χωρίς κανένα έλεγχο ή εχέγγυο, δεν είναι πρόβλημα για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους  και τα Κοινοβούλια τους οι οποίοι τα έχουν επωμιστεί ΗΔΗ, είναι τα 280  δις που δόθηκαν στην Ελλάδα με όρους Άουσβιτς, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω επέστρεψαν πίσω κατά 92% για να ξοφλήσουν παλιότερα χρέη προς τους διαμαρτυρόμενους.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι από το 2002 έως το 2012 τα δάνεια στην ΕΕ που «εποπτεύει» η ασύδοτη ΕΚΤ, εκτοξεύθηκαν κατά 650%, είναι πολύ φυσιολογικό ότι τα κεφάλαια και τα αποθεματικά των Ευρωπαϊκών τραπεζών ανέρχονται σε 2,3 τρις ευρώ ενώ οι πιστώσεις τους είναι υπερδεκαπλάσιες (23 τρις συν 7 τρις οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις των Ευρωπαϊκών τραπεζικών «ιδρυμάτων» ίσον 30 τρις). Όλα ρόδινα.

Είναι φυσιολογικό το κρατικό χρέος των 3,5 τρις ευρώ να είναι το πρόβλημα της «Ευρωπαϊκής Κρίσης Χρέους» και όχι τα υπόλοιπα 25 τρις της Banana Republic προς κάθε πιθανό και απίθανο. Και όλα αυτά, σε ένα σύστημα, όπου οι καταθέσεις των φυσικών και νομικών προσώπων ανέρχονται σε 16,7 τρις ευρώ και το ΑΕΠ της ΕΕ σε 14 τρις…

Αλήθεια υπάρχει κάποιος κόκορας από αυτούς που κακαρίζουν κάθε μέρα στα ΜΜΕ της τιμής, που ακόμα πιστεύει ότι οι καταθέσεις του στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες υπάρχουν, όταν είναι ΟΛΕΣ δανεισμένες στον ανεμιστήρα;  Εντελώς θεωρητικά, με τα συνολικά χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία να ανέρχονται πάνω-κάτω σε 900 δις σε όλην την Ευρώπη, αν το 5% των καταθετών ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω σε φυσική μορφή, θα δημιουργούσαν συστημική κατάρρευση και θα έξυναν το βαρέλι. Στην πράξη το ποσοστό αυτό που θα μπορούσε να το πυροδοτήσει, είναι κατά πολύ μικρότερο. Κατά τα λοιπά εμείς ανησυχούμε για πιθανό Ελληνικό «bank run».

Για να συνειδητοποιήσει κάποιος πόσο τελειωμένο είναι αυτό το μπουλούκι της απληστίας αλλά και πόσο διαπλεκόμενο, ας «θυμίσουμε» ότι με βάση την περίφημη Βασιλεία-2, οι τράπεζες έπρεπε για κάθε 10.000 ευρώ που έχουν σε παράγωγα να διατηρούν ένα ποσό 40 (σαράντα) ευρώ για… «κάλυψη» και για κάθε 10.000 ευρώ στεγαστικών δανείων, 86 (ογδόντα έξι) ευρώ για «κάλυψη»… 

Έπειτα ήλθαν οι μέλισσες, δηλ. η εξοντωτική Βασιλεία-3 που απαίτησε από τους δύσμοιρους τραπεζίτες να έχουν 120 ευρώ για κάθε 10.000 ευρώ παραγώγων και 135 ευρώ για κάθε 10.000 ευρώ στεγαστικών δανείων ως κάλυψη, ενώ για τα ομόλογα (μάλλον λόγω επιείκειας), απλά, δεν άλλαξε τίποτα.

Και ενώ αυτά τα νούμερα και τα νομοθετήματα των ανύπαρκτων χαρτογιακάδων Ντάισελμπλουμ, Ρεν, Γιούνκερ, Μπαρόζο και των λοιπών Ευρω – γραφειοκρατών που κάνουν τα λιοντάρια στους πολλούς και τα γατάκια στους λίγους και που μοιράζουν δις και εξουσίες, χάδια και λαιμητόμους, είναι πραγματικά για γέλια, αφού για να καλύψεις ένα στεγαστικό δάνειο που θα σκάσει θα πρέπει να μην σκάσουν ποτέ άλλα 80 κλπ, γεγονός αδύνατο σε ευρεία κλίμακα, υπό τις επικρατούσες τραγικές χρηματοπιστωτικές συνθήκες, οι τραπεζίτες ήδη κινούνται να ανατρέψουν αυτούς τους «περιορισμούς», παρέτειναν ήδη για μια 4ετία (έως το 2019) την εφαρμογή της ρύθμισης (και βλέπουμε), σε μια Επιτροπή που προήδρευε ο Μάρβιν Κινγκ, Διοικητής της Τράπεζας  της Αγγλίας… Είναι τέτοιο το χάλι, που ακόμα και αυτή η γελοία διαχείριση κινδύνου, είναι ασήκωτη για τα σουρωτήρια της δανειοκρταίας. Αντιθέτως, ο περίφημος φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, του 0,1% και 0,01% που θα απέφερε 57 δις ετησίως και οποίος θα έπρεπε τάχα να ισχύει από 1.1.2014, έχει από τον κ. Μπαρόζο παραπεμφθεί στις καλένδες. Διότι έτσι πάνε αυτά. 

globoΣτην πραγματική εικόνα, η καταβαρράθρωση του Ευρώ έχει δώσει στην Γερμανία ένα ακόμα ασύλληπτο όφελος, αφού με βάση την θεωρία του undervaluded/overvalued Euro, οι εξαγωγές της, νο.1 έσοδο της οικονομίας, έχουν από τον Μάϊο του 2014 ευνοηθεί απίστευτα από την άνω του 35% υποτίμηση του νομίσματος (κάποιοι πανηγυρίζουν βέβαια γιατί δεν έχουμε δραχμή), το οποίο ασφαλώς πάει όλο αυτούσιο στις τσέπες τους. Όπως φυσικά τους ευνοεί και η «ανεξήγητη» καταράκωση του πετρελαίου ως παραδοσιακή βιομηχανική οικονομία.

Κατά τα λοιπά κάποιοι βλέπουν την Μέρκελ στην Ρωσία ή την Μέρκελ στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, ως θεσμό και όχι ως βαποράκι αλληλεπικαλυπτόμενων ιδιωτικών συμφερόντων, αφού επί των ημερών της έχει εμπεδωθεί το μεγαλύτερο κύμα εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη, από τα Ουράλια έως το Γιβραλτάρ. Είναι προφανές ότι ΗΠΑ και Γερμανία, ανταλλάσσουν την Ουκρανική ενέργεια και την αποδόμηση του δικτατορικού τύπου καθεστώτος Πούτιν που οι ίδιοι ευνόησαν, με την μονοκρατορία των Γερμανών στη Νομισματική σήμερα, Δημοσιονομική και Τραπεζική (και επομένως) πλήρη Ένωση, αύριο κάτι το οποίο είναι προφανές ότι συμβαίνει ήδη, από την παράλληλη διαχείριση των «κρίσεων». Και ξεχνάνε οι κάποιοι, βεβαίως, ότι οι 3 πρώτοι εισαγωγείς Γερμανικών προϊόντων στην Ευρώπη, είναι «συμπτωματικά», η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία… Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα «φταίει» και όχι «κάτι» άλλο.

Όμως, δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι εθελόδουλα, το πιόνι των μεγάλων κατακτητικων ονειρώξεων δυνάμεων που δεν έπαυσαν ΠΟΤΕ να είναι τέτοιες, απλά σήμερα αναβαπτίζονται ως ιεροκήρυκες της Δημοκρατίας ενώ, ήδη την τελευταία 20ετία, βιώνουμε αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις Συνθηκών, Καταστατικών, Διακηρύξεων, Εξουσιών, κλπ. πάνω στις οποίες βασίστηκε όλο το σύγχρονο διεθνές οικοδόμημα, μετά το Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτοί «ξέρουν», λοιπόν. Έτσι σας λένε. Προπαγανδίζουν την πραμάτεια τους με τα ΜΜΕ τους, τους πολιτικούς αχυρανθρώπους τους, τα θεατρικά συμβούλια τους και τα «όργανα» τους. Κανείς δεν (πρέπει να) ακουμπάει την ουσία όμως. Κανείς. Οι προτάσεις δεν είναι καν θέμα συζήτησης, αντιθέτως συνιστούν casus belli. Αυτό που «συζητείται» είναι η διαιώνιση της αρπαχτής και της εξουσίας με κάθε μέσο. Και τα 2 είναι σχεδόν διασφαλισμένα. Αυτό που μετράει είναι οι ταμπέλες και η ξύλινη γλώσσα της διπλωματίας που έχει το λερωμένο μαχαίρι κρυμμένο στο σώβρακο. Τι είσαι; Μήπως κομμουνιστής, μήπως ακροδεξιός, μήπως ισλαμιστής ή τρομοκράτης; Ή μήπως ένα αναρχικό σκουπίδι; Εδώ χωράνε μόνο οι συμβατικοί, οι φοβισμένοι, όσοι ποτέ δεν ζήτησαν την αλλαγή. Οι «άει χάσου μυρμηγκάκι» στην Φάρμα του Όγουελ.

Καλώς ήλθες στον κόσμο των πιστωτών. Εδώ το βασικότερο είναι ένα: η διαιώνιση της ανομίας, της ασυδοσίας, της απληστίας, της ανελευθερίας, της εξουσίασης και η προπαγάνδα. Οι λαοί μπορούν να λιμοκτονούν, να πολεμούν, να αλληλοκατηγορούνται ή να αλληλοσπαράσσονται στην ποδιά της Κommandatur, ο πιστωτής όμως, που δανείζει με τα χρήματα ΣΟΥ, είναι μόνιμα στο απυρόβλητο ενώ δεν μπορεί ούτε καν φυλακή να πάει. Διότι μαζί με το αλάθητο έχει και ασυλία, έχει και απόρρητο. Και στο άσυλο του έχει «αυτορρύθμιση». Πραγματικά άτρωτοι υπάλληλοι και άγνωστοι ολιγάρχες εναντίον των αιρετών, της κάθε κωλοδημοκρατίας. Τι ενοχλητικό πολίτευμα.

banksters

 

Μια διάσπαρτη κάστα ανθρώπων με πατρίδα το χρήμα, θεωρεί εαυτήν ως την Αρεία Φυλή του κόσμου τούτου. Αυτοί ξέρουν. Ξέρουν διότι όλα γι’ αυτούς είναι ένα τηλέφωνο, ένα e-mail. Κόπος μηδεν. Μεθοδολογία που αύριο μπορεί να αιματοκυλίσει μια χώρα, να αποστεώσει μια Ήπειρο, να εγκλωβίσει γενεές επι γενεών, για μια «χάρη». Δεν έχει σημασία, ξέρουν. Και άλλωστε έχουν πάντα μαζί τους όσους ΔΕΝ ξέρουν. Και όσους φοβούνται. Αλλά και όσους ξέρουν αλλά μπουκώνουν και ξεμπουκώνουν τα κλεμμένα λάφυρα και ξεχνούν εύκολα, τους «τεχνοκράτες».

Μπορεί κανείς να κοιμάται πλέον ήσυχος; Φτάσαμε τους 2ους ευτυχέστερους ανθρώπους στην Ευρώπη το 2011 να έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών τα τελευταία 30 χρόνια, επειδή τάχα το 2009 είχαν διψήφια ελλείμματα, φοροδιαφυγή και γραφειοκρατία… Τα 30 τρις παράνομου και αφορολόγητου πλούτου σε εξωτικούς παραδείσους, δεν είναι καν θέμα, ούτε το μεγαλύτερο γραφειοκρατικό πείραμα της ιστορίας, αυτό των Βρυξελλών/Φραγκφούρτης. Είναι τα 584 ευρώ του αιώνιου δανειολήπτη-φορολογούμενου στην Ελλάδα, ας πούμε. Αφού για κάθε 10 ευρώ φόρου, τα 24 (είκοσι τέσσερα) ευρώ, πάνε σε δάνεια. Καθότι στα 44 δις φόρων που εισπράττει το κράτος το 2015, ας πούμε, βάσει προϋπολογισμού, θα πρέπει βρει και να δώσει 106 δις δανείων που ανακυκλώνονται μονίμως στα κατάστιχα του Ελληνικού κράτους κάθε χρόνο και μόνιμα αυξανόμενα.

Είναι από τις στιγμές στην ζωή που αναρωτιέσαι για πόσο ακόμα θα το βουλώνεις, για πόσο ακόμα δεν θα συμμετέχεις. Είτε το θέλουμε είτε όχι, για τις κοινωνίες μας πια, αποφασίζουν οι αδιάφοροι. Μήπως και αυτήν την φορά δεν ήλθε ακόμα η ώρα; Μήπως και αυτό είναι μια ακόμα false flag κρίση που θα σου σκάσει στα μούτρα; Μήπως είμαι μικρός ή λίγος; Ρε μήπως έχουν δίκιο;

Όχι. ΕΙΝΑΙ πλέον η ώρα.

Η αξιοπρέπεια και η περηφάνεια του προαιώνιου Ευρωπαϊκού πολιτισμού, που κερδήθηκε με αίμα εκατομμυρίων και κακουχίες αιώνων, όλων των παρατάξεων και όλων των ιδεολογιών και πνευματικών ρευμάτων, μέσα από τις δαγκάνες του προκρούστη, δεν ξεπουλιέται σίγουρα στα spreads 10 τερματικών χειραγώγησης ουτε αποτυπώνεται σε ένα ολιγαρχικό, απολυταρχικό, χωρίς αντίκρισμα νόμισμα το οποίο μας έκανε όλους στην Ευρώπη συμμέτοχους, συνεργούς και θύτες, στο έγκλημα ΤΟΥ ενώ ξύπνησε και μίση θαμμένα και ένστικτα ζωώδη. Όλες οι χούντες πέφτουν. Πρώτα όμως πρέπει να πέσουν οι μάσκες. Να δούμε τον εχθρό. Και να αντιληφθούμε το πρόβλημα. Και ο εχθρός ΕΙΝΑΙ το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι η λειτουργία του και εκόντες ή άκοντες οι ευνοημένοι του. Οι άλλοι, όλοι, είναι μαριονέτες, μηδενικά, καρικατούρες, παπαράτσι και μικροί ήρωες στον άρτο και στο θέαμα των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων και εσχάτως, του διαδικτύου. Τι να κάνουμε, το δημοκρατικό κεκτημένο, το δικαίωμα στην αλληλεγγύη και την ειρήνη δεν μπορεί να εκχωρηθεί, είναι πανανθρώπινο και είναι όρος, προϋπόθεση εξέλιξης (όχι «ανάπτυξης»).

Απευθύνομαι στους παλιούς αναγνώστες: Από το 2008 μιλήσαμε με όρους οικονομικούς, για τον επερχόμενο αποπληθωρισμό, την απομόχλευση, τον υπερδανεισμό (και όχι «κρίση χρέους»). Για το sentiment. Για την χρηματοπιστωτική μαύρη τρύπα που θα μας χωνέψει όλους. Για τους πραγματικούς δείκτες της μιζέριας (misery index). Για τα νέα «σχεδια Μαρσαλ» που μας ετοίμαζαν. Για τα «θεσμικά όργανα». Για τους πολιτικούς τους. Άπειρα διαγράμματα, παραπομπές, video.

Ελπίζω να είναι πολύ κατανοητά όσα είπαμε και όσα κάναμε. Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ότι «δεν ξέρει» ή «δεν βλέπει». Δυστυχως δεν μπορεί να αποφευχθεί μια πικρή διπίστωση και για τον τόπο μας. Ως Έλληνες, είναι μάλλον ακραίο να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την παγκόσμια αδικία. Είναι ουτοπικό. Υποχρεούμαστε όμως να διεκδικούμε το δικαίωμα μας (και να το διατηρούμε αναπαλλοτρίωτο) να μην μας μεταχειρίζονται ως πιόνια και να πληρώνουμε με πόνο, κακουχία και δυστυχία, τις αμαρτίες των άλλων. Δεν είμαστε στο 1829, το 1897, το 1922, το 1949, το 1967 κοκ. Ως εδώ. Είμαστε πια στο 2015. Κάποτε πρέπει σε αυτόν τον τόπο να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε και να επανακτήσουμε την τιμή μας και τον αληθινό σεβασμό των άλλων. Όπως έλεγε και ο μάλλον δεξιός αλλά ελεύθερος, Μάνος Χατζηδάκις, με τις εξαιρέσεις πάει ο κόσμος μπροστά. Θεωρητικά, ο καθένας μας θα μπορούσε να αποτελέσει τέτοια – ίσως έτσι μόνο το δίκαιο να ήταν ο κανόνας, τουλάχιστον το δίκαιο το δικό μας.

 

 

ΥΓ Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι νόθο αν όσοι εκπλήσσονται από τις εξελίξεις, θεωρούν ότι ψήφισαν συνειδητά «Όχι».

 

27 σκέψεις στο “Desahucios.

 1. ΑΠ: Desahucios.
  …Ιρλανδία τύπωσε 51δις, εκεί είναι Ηνωμένο Βασίλειο…..
  εκεί σταμάτησα να διαβάζω
  Λίγη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα για το πόνο μας και την κατάσταση μας και όχι παραμύθια, ιδεοληψίες και εμμονές
  ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

  1. ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
   Γι αυτό υπάρχουν τα Links, για να στηρίζουν τις πληροφορίες. Αν θες λίγα ακόμα εμπεριστατωμένα παραμύθια, ιδεοληψίες και εμμονές, διάβασε george την εκτίμηση του Chief Economist της Citigroup και το mail του κ.robert.reinfrank της Stratfor μετά από ερώτηση υπαλληλου της Moody’s.. H Stratfor «λέγεται» ότι είναι εταιρεία-κουρτίνα των μυστ. υπηρεσιών που συμβουλεύει από το Αμερικάνικο Δημόσιο έως την Lockheed Martin. Από Mail που δημοσιεύτηκε στα wikileaks, αυτούσιο.
   Να ‘χαμε τις γνώσεις σου, που λένε. Το site έχει ήδη 7 χρόνια στην πλάτη.

   http://wikileaks.org/gifiles/docs/13/1362133_ft-alphaville-what-ireland-s-secret-liquidity-costs-.html

   http://www.businessinsider.com/ecb-allows-ireland-to-counterfeit-51-billion-euros-2011-1

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
    στα οικονομικά έχεις εμμονές
    γεωγραφία δεν ξέρεις
    αλλά και από αντίληψη

   2. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
    στα οικονομικά έχεις εμμονές
    γεωγραφία δεν ξέρεις
    από αντίληψη αστα
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
    ΑΜΑΡΤΙΑ

    1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
     Δεν έσβησα κανένα σχόλιο.
     Ανέκαθεν τα μόνα σχόλια που σβήνονταν ήταν τα υβριστικά και μόνο. Είσαι σε καλό δρόμο φίλε George.

   3. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
    στα οικονομικά δεν είναι τόσο απλή η απόδειξη
    ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    διάβασε γεωγραφία

 2. ΑΠ: Desahucios.
  Καλως τον κι ας αργησε. Δυνατος και παλι, οπως παντα. Θα αξιζε καποιο σχολιο για τις διαπραγματευσεις της Ελλαδας με την ΕΕ και τι μελλει γενεσθαι. Μας ελειψες…

 3. ΑΠ: Desahucios.
  Καλώς ήλθες φίλε μου και πάλι, πιστεύω ότι έλλειψες σε όλους μας, χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω ξανά το νέο σου κείμενο. Δεν έχω οικονομικές γνώσεις εκτός από την απλή λογική, έχω χάσει την μπάλλα και οι απορίες μου δεκάδες:εκλογές, Βαρουφάκης, γιουρογκρούπ, σκατογκρούπ, παγκόσμια καταπιστεύματα, Σώρρας, εθνικό νόμισμα, χρέη στους άλλους λαούς, Ραχήλ Μακρή ενημερωμένη (σύμφωνα με αυτά που λες πιο πάνω) ή γραφική; Καταννοώ πλέον και μέσα από τις ατράνταχτες αποδείξεις σου ότι μας κυβερνά μια κλίκα γύφτων τραπεζιτών και οικονομικών ντεμέκ παραγόντων (με πτυχία Γεωπονίας ενίοτε) και ειδικά την ξεπεσμένη πνευματικά αρχόντισσα Ευρώπη (όπως έλεγε και η Λιλή Ζωγράφου). Αν έχουν νόημα αυτές οι ερωτήσεις μου, θα ήθελα μέσα από μελλοντικά σου κείμενα να δώσεις κάποιες απαντήσεις ή ερμηνείες. Πάντα με εκτίμηση

 4. ΑΠ: Desahucios.
  Αναρωτιέμαι εάν θα γινόταν να συνδράμεις με κάποιον τρόπο στην διαπραγμάτευση – εάν υφίσταται μία τέτοια – . Αναρωτιέμαι ποια ειναι η ειλικρινή σου άποψη για την κυβέρνηση και το πως κινείται σε μάκρο και διπλωματικό πεδίο;Όταν λές εξαιρέσεις αναφέρεις και την έξοδό μας από την ευρωζώνη και την ΕΕ;Ποιο θα ήταν το επιθυμητό αποτέλσμα κατά την γνώμη σου;
  Διατηρώ μια συγκρατημένη αισιοδοξία που μάλλον αντλείται από το θυμικό του Έλληνα, αλλά από την άλλη μεριά είμαι βαθύτατα ανήσυχος στο πως θα πορευτεί η χώρα στο εξής εάν δεν βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση. Η διαγραφή του χρέους είναι ουσιαστική ή κατ’ επίκληση ένεκα εντυπωσιασμού και επηρεασμού του μέσου ψηφοφόρου;
  Πολλά, μα πάρα πολλά ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις. Χαίρομαι που επέστρεψες και ελπίζω να σε διαβάζουμε συχνότερα.

  1. ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
   Κώστα, αρχικά γίνεται διαπραγμάτευση. Υπάρχουν 2 κριτήρια σε αυτόν τον κόσμο. Όταν ακούς πολεμικές ιαχές, σε οποιοδήποτε ζήτημα, είτe κάποιο μεγάλο συμφέρον απειλείται είτε κάποια μεγάλη καταστρατήγηση επιχειρείται. Και δεύτερον, οι όροι: «δημοσιονομικό ΚΕΝΟ», «δημοσιονομικός ΓΚΡΕΜΟΣ», «ποσωτική ΧΑΛΑΡΩΣΗ», «κρίση ΧΡΕΟΥΣ» κλπ πάντα αποκαλύπτουν πoιο είναι το συμφέρον του κονκλαβίου. Αν δεν μας επιτρέψετε να σας δανείζουμε όσο θέλετε = γκρεμός
   Αν μπορούμε να μεταφέρουμε τα junk δάνεια σε ώμους φορολογουμένων = ΧΑΛΑΡΩΣΗ
   Το ότι δανείζαμε όποιον περπατούσε = κρίση ΧΡΕΟΥΣ (δηλ. ευθύνη αυτού που δανείζεται, όχι αυτού που δανείζει) κλπ.

   Έπειτα, η συνεισφορά όλων μας, υφίσταται, με τα επιχειρήματα μας.

   Εξαιρέσεις, εννοούνται οι άνθρωποι που μπορούν να βγάλουν την τσίμπλα και επίσης να κάνουν ένα βήμα στην ζωή τους και για τους άλλους. Να μπορούν να στοχάζονται ελεύθερα και να αποφασίζουν επίσης.

   Η Ευρωζώνη, τα ‘χουμε πει, είναι μια εικονική πραγματικότητα. ΆΛΛΟ οι θεσμοί, ΑΛΛΟ ποιοι (καρχαρίες) τους «υπηρετούν» και τους «ερμηνεύουν». ΑΛΛΟ το Ευρώ, ΑΛΛΟ η Ευρώπη. Σκέψουν τα αυτά τα 2. Το να βγεις απο το Ευρώ δεν σε βγάζει από καμία Ευρώπη, εκεί είναι η φυσική σου θέση. Το να συνομιλείς με τον Γιαρούν, τον Όλι, τον Βόλφανγκ και τα άλλα παιδιά, δεν σημαίνει ότι συνομιλέις με τους Θεσμούς, συνομιλείς με τους καταπατητές τους.

   Όσο αφορά την διαγραφή χρέους, κανείς δεν λέει ότι η πρόταση Βαρουφάκη είναι παρασάγγας καλύτερη από διαγραφή. Πολύ καλύτερη. Αλλά εδώ έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο η προπαγάνδα ήταν ανέκαθεν το όπλο απέναντι στους πολλούς. Μην ξεχνάς Κώστα ότι «όλοι» αυτοί είναι πολύ λίγοι, μα πάρα πολύ λίγοι

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
    Δεκτόν αυτό που λές για την Ευρώπη και την υποκρισία που υπάρχει πλέον σε όλα τα επίπεδα. Δεκτόν ότι η κρίση των τραπεζών μετανομάστηκε σε κρίση χρεών των κρατών γιατί έτσι το κονκλάβιο θα έκανε ευκολότερα αυτα που έκανε και εξακουλουθεί και κάνει.
    Αν καταλαβαίνω σωστά, ενδεχομένως η άποψή σου «δέχεται» και τον αποχωρισμό από το ευρώ(;). Πόσο εύκολο είναι όμως για μία χώρα αυτή η αλλαγή νομίσματος σε μία οικονομία που βρίσκεται σε αποσύνθεση και ανευ παραγωγικού ιστού και προπάντων χωρίς ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας σε επίπεδο ανάπτυξης. Είναι άλλωστε γνωστή η μελέτη της Mckinsey έστω και εάν είναι επιφανειακή δίνει μία κατεύθυνση που όμως μέχρι τώρα κανείς πολιτικός δεν έχει ακολουθήσει ούτε κατά ελάχιστον αναφορικά με τις κύριες πηγές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
    Αλλα τελικά πόσο εύκολο να αλλάξεις μία Ευρώπη των «εταιρ(ει)ών και όχι των εταίρων; Γιατί ενδεχομένως οι λάοι αυτό έπρεπε και πρέπει να επιδιώξουν.
    Στην τελευταία σου πρόταση οι όλοι ποιοι είναι; οι απέναντί μας οι νταισεμπλούμιδες και λοιποί;
    Τέλος μία gossip ερώτηση….είσαι πανεπιστημιακός ή brokerakias με όλο το θάρρος φυσικά και εάν επιθυμείς να απαντήσεις φυσικά
    Φιλικά
    Kostas

    1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
     Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις περί ΕΚΤ, ΕΕ, νομισματικού συστήματος κλπ. Βασικά το σύστημα αυτό είναι μονεταριστικό, περί αυτού πρόκειται, είναι νομισματικό. Ο πόλεμος υπέρ των νομισμάτων είναι αληθινός, με αληθινά θύματα, με κατακτήσεις εδαφών, υπηρεσιών, προϊόντων. Αυτοί είναι οι βωμοί και οι εστίες τους. Η αλλαγή νομίσματος συνεπώς, είναι μια βόμβα Ναγκασάκι/Χιροσιμα. Διότι η ελευθερία σήμερα, ισοδυναμεί με απειλή. Η Ελλ. οικονομία, από άποψη δυναμικού, τεχνογνωσίας, υποδομών, αντίληψης των δεδομένων και διεθνισμού της, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της. Η Ελληνική κρίση είναι ψεύτικη, όχι επειδή τα προβλήματα δεν είναι πραγματικά. Είναι, φυσικά. Αλλά διότι οι «λύσεις» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ, ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Επίσης: τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας και νο.1 η υπερχρέωση Ιδιωτικού/Δημόσιου Τομέα, είναι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ, των πιο «προηγμένων» οικονομιών της Δύσης. Έχουμε πει για το πόσο σημαντικό είναι το «εξωτερικό χρέος», πόσο επίπλαστος είναι ο δείκτης «Χρέος προς ΑΕΠ» κλπ. Συνεπώς αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι ότι απλά πατήσαμε το κουμπί και βγάλαμε τα απόβλητα στην φόρα, ενώ στους άλλους, απλά τα κρύβουμε στην ντουλάπα. Το γράφουμε 7 χρόνια, κανένα πρόβλημα δεν έχει λυθει, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και με μαθηματική ακρίβεια οι σκελετοί θα πέσουν από το ντουλάπι.

     Την «Ευρώπη» όταν λες, εννοείς την ΕΕ; Την ΕΕ μπορούμε να την αλλαξουμε αν συνειδητοποιήσουμε τι εστί Ευρώπη. Άλλο ΕΕ, άλλο Ευρώπη. Την εταιρειοκρατία δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς μόνος του. Μόνο οι λαοί, συλλογικά και συνειδητά και εννοείται δημοκρατικά. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ύπνωσης, κάτι κινείται την τελευταία 3ετία. Και δεν υπάρχει «Ευρωσκεπτικισμός», υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με τον καζινοκαπιταλισμό, μόνο.
     Όσο για το τι είμαι, ούτε πανεπιστημιακός, ούτε μπροκεράς, ούτε ο Βαρούφας που λες παραπάνω ή ο Επίκουρος του euro2day. Ένας εφευρέτης, ίσως. Της κοινής λογικής. Διότι όλα τα συμπεράσματα σε αυτόν τον ιστοχώρο, προέκυψαν από στοιχεία που είναι διαθέσιμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ, στο Διαδίκτυο. Δημόσια στοιχεία, έγκυρες πηγές και γνώμες. Η ελπίδα μου, είναι κάποια στιγμή να γίνουμε περισσότεροι. Και έχουμε γίνει. Όταν ξεκινήσαμε το 2008, όλα αυτά ακούγονταν σαν ψυχεδελικά τριπάκια. Πλέον υπάρχουν άξιοι άνθρωποι στο Ελληνικό Διαδίκτυο διότι φίλε μου Κώστα, τελικά, στην Ελληνική Κοινωνία υπάρχουν άξιοι άνθρωποι. ΔΕΝ είμαστε Μπανανία, ΔΕΝ είμαστε Ψωροκώσταινα. Να σαι καλά.

 5. ΑΠ: Desahucios.
  ‘Καλώς τον! Μην αφήσεις πάλι να περάσουν 3 χρόνια, πριν ξαναγράψεις. Πολλά από τα παλιά άρθρα σου έχουν σπασμένα λινκς. Προφανώς τα αντιστοιχα site στα οποία κάνεις παραπομπες έχουν αλλάξει. Έχεις τα αρχεία (και την όρεξη και το χρόνο) για να αποκαταστήσεις; Είσαι ο μοναδικός που μας εδωσε να καταλάβουμε με αποδείξεις, αριθμούς και πρακτικά παραδείγματα ότι «οικονομία» τράπεζες και δημοσια οικονομικά κλπ είναι απλά ένα συστημα κανόνων για να κλέβουν οι πλούσιοι τους φτωχούς.

 6. ΑΠ: Desahucios.
  Φίλε Επίκουρε
  έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι ο κόσμος μας δεν είναι τέλειος (η ανθρώπινη φύση είναι ατελής) και ότι αλλάζει μέσα από μικρές αλλαγές παράλληλα με τις ανθρώπινες συμπεριφορές και την εξέλιξη του είδους.
  αλλά
  δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι στην Ελλάδα σήμερα 2.5 εκ εργαζόμενοι ΙΤ μπορούν να συντηρούν 2.7 εκ συνταξιούχους με συντάξεις 27δις εκ των οποίων τα 15 από τον κρατικό προυπολογισμό.
  Η κατάσταση μας είναι αυτή και όλα τα άλλα είναι σημαντικά αλλά δεύτερα.
  Οποιος δεν αναδεικνύει αυτό το παραλογισμό δεν μπορεί να πάει παρακάτω σε άλλα σημαντικά αλλά επόμενα

  1. ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
   Γιώργο, δεν συμφωνώ.
   Το ποσοστό των κοινωνικών δαπανών και μάλιστα στο καταρρακωμένο Ελληνικό ΑΕΠ ανέρχεται σε 24% για το 2014. Σε αυτές τις κοινωνικές δαπάνες συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις και οι παροχές πρόνοιας και υγείας. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Γερμανία είναι 26%, στην Γαλλία 31%, στο Βέλγιο 31%, στην Αυστρία 29%, στην Ιταλία 29%, στην Σουηδία 28%, στην Πορτογαλία 25%, στην Ισπανία 27%, στην Δανία 30%,κοκ. Όπως βλέπεις όχι μόνο δεν πρωτεύουμε αλλά υπολοιπόμεθα από άλλους, ομοϊδεάτες ή μη. Σε τιμές ΑΕΠ 2009, προ της αποπληθωριστικής κρίσης (την οποία έχουμε ΚΑΘΕ λόγο να επικαλούμαστε), είμαστε σε τραγικά χαμηλό ποσοστό. Τα 15 δις του προυπολογισμού αντιστοιχούν σε περίπου 30% των εσόδων. Είναι υπερβολικό να διανέμεις το 30% των εσόδων σου ως κράτος, στην υγεία, την πρόνοια, την κοινωνική ασφάλιση και την εργασία; Από κει και πέρα, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι πράγματι προβληματικές. Αλλά αν δεν κάνω λάθος, τις 20ετίες και τα εφάπαξ τα εφαρμόζουν πρώτα τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών. Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι συνταξιούχους τραπεζικούς υπαλλήλους 45 ετών, με εφάπαξ παράλογο… Αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση δεν είναι πρόβλημα. Αλλά οι συντάξεις έχουν και άλλες παραμέτρους. Την υπογεννητικότητα αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση. Γιατί να ασφαλίζομαι υποχρεωτικά σε Δημόσιο Οργανισμό; Μακροοικονομικά, σε 15 χρόνια τα Ταμεία ενδεχομένως έτσι να μείωναν έως και 30% τις δαπάνες τους για συντάξεις. Ας πούμε. Συνεπώς διαφωνώ ότι αυτή είναι η αφετηρία του παραλογισμού, αλλίμονο. Η αφετηρία του παραλογισμού είναι ότι ως κράτος έχεις 50 δις έσοδα και 106 δις ανακυκλούμενα δάνεια το 2015. Δηλαδή 8 φορές το ποσό των κοινωνικών δαπανών! Και 2+ φορές τα έσοδα σου. Που πάς;
   Τέλος, δες και κάτι στις ΗΠΑ. Ξέρεις πόσες είναι οι δεσμεύσεις του Δημοσίου για τα προγράμματα Medicaid, Medicare κλπ; 5 φορές το ΑΕΠ τους… Απλά αυτοί είναι πιο μάγκες. Δεν τις συμπεριλαμβάνουν στον προϋπολογισμό. Έτσι γουστάρουν. Αλλιώς το Δημόσιο Χρέος τους θα ήταν 600-700% του ΑΕΠ, καταλαβαίνεις…
   Το 2011 όταν έφτασαν 24 ώρες πριν από την χρεοκοπία, γιατί το χρέος είχε πλαφονάρει, το Δημόσιο «δεσμεύτηκε» να περικόψει κάποιες από αυτές τις δαπάνες… τις οποίες αποκαλούν «unfunded liabilities». Δηλ. «μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις», τους κοροϊδεύουν στα μούτρα. Από αυτό και μόνο ελπίζω να καταλαβαίνεις ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ παραλογισμός.

 7. ΑΠ: Desahucios.
  καλησπερα

  εχω διαβασει σχεδον τα περισσοτερα αρθρα σου και συμφωνω στον…καζινοκαπιταλισμο και γενικα οτι ο λογαριασμός δεν βγαινει!!! και κυριως δεν θελουν να μας βοηθησουν πραγματικα και ρεαλιστικα!
  …να μην παραβλεπουμε ομως οτι και εμεισ σαν «κρατοσ» θα πρεπει να αλλάξει και να γινει ευελικτο, οργανομενο με μηχανογραφηθει επιτελους! και το πιο βασικο να δουλεψει η «δικαιωσυνη» επιτελους ολα στο φωσ!!! τερμα οι λαμογιες και τα κολητηλικια!!! και τωρα το κρισιμο ερωτημα οφου ολοι οι «εταιροι» μας ειναι σε χειροτερη κατασταση από εμας, οπωσ σαφα περιγραφεις παραπανω, ΓΙΑΤΙ ολα αυτα σε εμας??? γιατι θα επρεπει να διαλυσουν το δικο μας μαγαζι ΤΕΛΕΙΩΣ????
  υγ. δεν καταλαβαινω γιατι μια συντεταγμενη εξοδος και νεο νομισμα (π.χ.με αντικρυσμα σε χρυσο) ειναι «αμαρτια» και να το συζητάμε!!!

  1. ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
   Συμφωνώ.
   Δικαιοσύνη, όλα στο φως.
   Μηχανοργάνωση.

   Το οικόπεδο μας είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, γι’ αυτό.

   Απο κει και πέρα, ποιο είναι το πιο απειλητικό μήνυμα που εκπέμπει σήμερα το mainstream κονκλάβιο; Η δραχμή, δηλ. το δικο σου νόμισμα. Εμείς λέμε ότι το «δικό σου νόμισμα» που θα το τυπώνει το κράτος και όχι η ιδιωτική ΤτΕ είναι η λύση. Και δεν λέμε όχι στην Ευρώπη (που δεν είναι το Ευρώ). Ούτε στο Ευρώ. Μπορουμε να έχουμε το Ευρώ των κρατών και ΌΧΙ των τραπεζιτών. Αλλά μάλλον αυτό θα ήταν η αιτία του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου…

   1. ΑΠ: ΑΠ: ΑΠ: Desahucios.
    Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους…
    Χαίρομαι να διαβάζω αλήθειες!!!
    Αγαπητέ, το πρόβλημα είναι οι «τζίπλες» που έχει ο καθένας ΜΑΣ!!! Δεν τις βλέπουμε και αν τις δούμε, δεν θέλουμε να τις βγάλουμε!!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ένας τεράστιος καθρέπτης που έσπασε… Κάποιοι όταν δουν ένα απειροελάχιστο κομμάτι του, νομίζουν ότι ξέρουν τα ΠΑΝΤΑ!!! Τα ΠΑΝΤΑ έχουν διαβρωθεί…
    Η ΕΞΟΥΣΙΑ (Δηλαδή εκ της ΟΥΣΙΑΣ) έγινε ΔΥΝΑΣΤΗΣ… Όταν θα ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ, θα έχουμε αντιληφθεί μέρος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟϊΔΕΥΕΙ… ο καθένας μας ΕΧΕΙ την δική του ΕΥΘΥΝΗ… πρώτα στον Εαυτόν του και μετά προς τους ΑΛΛΟΥΣ… αυτά είναι Αλληλένδετα… Ευχαριστω,

 8. ΑΠ: Desahucios.
  Επίκουρε, είμαι παλιότερος αναγνώστης σου, που μόλις ανακάλυψα ότι έβγαλες νέο κείμενο τον Φλεβάρη και καταχάρηκα. Ελπίζω να είσαι καλά και να σε διαβάζουμε πιο συχνά (αν και η αποστολή του ιστότοπού σου καταλαβαίνω ότι μάλλον έχει ολοκληρωθεί, και σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτή την κολοσσιαία προσπάθεια).

  Θα ήθελα απλά να αναφέρω (προς γνώση τυχόν ενδιαφερόμενων και επαγρυπνούντων αναγνωστών) την πιθανή καταλυτική δράση του ΕΠΑΜ στη χώρα μας την περίοδο που διανύουμε. Δε θα παραθέσω κάποιο link, όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει…

  Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *