SENTIMENT by Tradenews

Sentiment

 

Σημείωση: Οι απόψεις που παρατίθενται, είναι από σχετική συζήτηση στο forum του Tradenews

 
—————————————————————
Γεια χαρά.

 

<Ας «μαζέψουμε» λίγο την κουβέντα μας, να μας βγάλει κάπου.

Καταρχάς, το παράδειγμα «από την ζωή» του Μιχάλη  (ftrader) είναι sentiment. Το sentiment δεν είναι μια καραμέλα που πιπιλάμε για να περάσει η ώρα. Είναι το emotionalism, που διαφοροποείται από τις λογικές «πτυχές» μας.
Σαφώς, διακατεχόμαστε από emotionalism – πετυχημένος trader είναι αυτός που διαχειρίζεται τα συναισθήματα του πρωτίστως και έχει ένα καλό money management. Αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από το να «πιάσεις το σημείο».

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η συζήτηση εδώ και στο θέμα «Limit Down» του φόρουμ, φούντωσε όταν ακραία καιρικά φαινόμενα, εμφανίστηκαν στις αγορές. Σκεφτείτε γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει.
Σκεφτείτε επίσης ΑΝ πχ ο S&P την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα έβγαζε μια άνοδο 200 μονάδων, πως θα αντιδρούσατε. Θα ήταν τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με σήμερα; Όπως σκεφτείτε το κλασικό παράδειγμα γιατί οι άνθρωποι ορμάμε με διαθέσεις «χωρίς αύριο» να άρπάξουμε την «ευκαιρία» μιας ΕΤΕ στα €45 και «δεν μας ενδιαφέρει – δεν μας αφορά» στα €5. Ή ότι στον δικό μας χώρο, έως και πέρυσι ξεχείλιζαν καθημερινά οι αναλύσεις – γνώμες – ενδιαφέρον για κάθε πιθανή ή απίθανη μετοχή ή δείκτη και εσχάτως φθάσαμε να αρθρογραφούμε «από καθήκον» 3-4 ‘ανθρωποι. Θα θυμάστε δε οι παλιότεροι εδώ, στον διαδικτυακό μας μικρόκοσμο, για ‘αναλύσεις’ που έδειχναν «στο άπειρο», μίλαγαν για εξωφρενικά νούμερα και τα τοιαύτα.
Αυτή είναι μια πρώτη παρατήρηση.

Δεύτερον, θα αναφερθώ σε κάποια πράγματα που συμβαίνουν αυτήν την περίοδο. Τις προάλλες ο Ηλίας (ZAELIAS) μας ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι

 

ZAELIAS έγραψε:

 

Αλβανία: Η κυβέρνηση της Αλβανίας αναμένεται να ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο την έκδοση του πρώτου ομολογιακού δάνειου ύψους € 200-300εκατ. Το επιτόκιο θα είναι βασισμένο στο Euribor συν 200-250 μονάδες βάσης, ανάλογα με τις εξελίξεις στη διατραπεζική αγορά.

 

 

Η Αλβανία, ήταν η μοναδική χώρα στον κόσμο αν δεν απατώμαι με μηδενικό εξωτερικό χρέος, λόγω της γνωστής πολιτικής απομόνωσης που επέβαλε ο Χότζα για δεκαετίες. Της χώρας τις εξελίξεις ως γείτονος, τις γνωρίζουμε καλά. Εκπολιτίζονται λοιπόν κι αυτοί, ανοίγοντας την κάνουλα στον δανεισμό. Ποια χώρα αυτή την στιγμή δεν είναι κατάχρεη; Όταν ο «πολιτικός και οικονομικός ηγέτης» – οι ΗΠΑ – (κούνια που μας κούναγε βεβαίως) θριαμβεύει με $10 τρις δημόσιο χρέος (Βλ. κατωτ. υγ1!), το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων (και στερούμενων δικαιώματος ψήφου) στον κόσμο και τα ήδη 5.000.000 κατατρεγμένων από την «κρίση», ο κόσμος μας είναι σταθερός και ευημερεί; Την ίδια στιγμή σήμερα, η Ισλανδία ανακοινώνει το γνωστό «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη, 1η Δεκεμβρίου του 1893.

Και επαναλαμβάνω: Γιατί τάχα πτώχευσε η Ισλανδία; Γιατί τάχα βάρεσαν στην Wall τα κανόνια των «Banksters» (ιστορική φράση του Ρούζβελτ μετά το κραχ του ’29 κατά παράφραση φυσικά των Gangsters) ;

Δανείζομαι πάλι, μια πρόσφατη παράθεση

 

thomass έγραψε:
To easy (CHEAP) credit, είναι το ΚΕΝΤΡΟ του προβλήματος.

 

Επαναλαμβάνω: To easy (CHEAP) credit, είναι το ΚΕΝΤΡΟ του προβλήματος.

 

 

Τρίτον, σήμερα «με συντονισμένες κινήσεις» οι «Κεντρικές Τράπεζες» (ΑΥΤΕΣ είναι ο πραγματικός axis of evil) ΜΕΙΩΝΟΥΝ τα επιτόκια κατά 0,5%.

Δεν χρειάζεται να πω πάλι περίσσια λόγια

 

thomass έγραψε:
Η διοχέτευση όλο και περισσότερου ρευστού σε ένα σύστημα που από αυτό ακριβώς πάσχει, για να επιζήσουν κάποιοι λίγους μήνες ακόμη ή για να την βγάλουν οι εκλεκτοί τους έως τις εκλογές, θα οδηγήσει μαθηματικά και με βάση την ιστορία, σε πολύ μεγάλο πληθωρισμό (hyper inflation) με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον απλό κόσμο και τις οικονομίες γενικότερα.

 

(…)

Ο Ludwig Heinrich Edler von Mises , o πρόδρομος της σημαντικής για τον φιλελευθερισμό Αυστριακής Σχολής είχε τονίσει: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθεί η τελική κατάρρευση μιας έκρηξης προερχόμενης από πιστωτική επέκταση. Η εναλλακτική είναι μόνο να επέλθει νωρίτερα η κρίση, ως αποτέλεσμα μιας εθελοντικής εγκατάλειψης μιας περαιτέρω πιστωτικής επέκτασης, ή αργότερα ως μια τελική και ολική καταστροφή του νομισματικού συστήματος, που εμπλέκεται»

http://www.bullnotbull.com/archive/deflation-1.html

 

 

Ο φίλος ο anshar λέει οργισμένος (και το συμμερίζομαι) ότι

 

anshar έγραψε:
Εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να ερευνηθεί από τους αρμόδιους φορείς. Αν διατηρείται αρχείο ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών και δημοισιευμάτων θεωρώ ότι αποδεικνύεται ακόμα και με τον ελληνικό τρόπο (our way) η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και μάλιστα με θρασύτατο τρόπο. Η αλητεία και η μεροληπτική ενημέρωση με βάση συμφέροντα (διαφημίσεις) είναι πλέον προφανής και στον πλέον αδιάφορο. Αν θέλουμε να έχουμε Κράτος, μια οργανωμένη κοινωνία με τις στοιχειώδεις βάσεις για οικονομική και όχι μόνον ανάπτυξη θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νόμοι.

 

Σε αυτά που είναι φυσικά… αυτονόητα ορθά, εγώ θέλω να παρατηρήσω ότι ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Καταρχήν

 

thomass έγραψε:
β. Οι ίδιοι απλοί άνθρωποι καλούνται να βγάλουν τα κάρβουνα από την φωτιά (με τα χρήματα των φορολογούμενων να χρησιμοποιούνται για να σώσουν αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες), ώστε να μείνουν ατιμώρητοι, να βγουν άφθαρτοι και αμόλυντοι «οι από πάνω» και «οι από μέσα». Άρχοντες και «insiders».

 

Προκαλεί μέγιστη εντύπωση η αποκάλυψη ότι η Freddie και Fannie, δημιούργημα του Κογκρέσου ως «Νομοθετικής Αρχής», ήταν ο 3ος μεγαλύτερος χορηγός («campaign contributor») του Αμερικάνικου πολιτικού συστήματος… Πολύ απλά, τα έχωναν στους πολιτικούς τους – για ποιον λόγο άραγε; Mε τίνος χρήματα;

http://www.opensecrets.org/news/2008/09/update-fannie-mae-and-freddie.html
http://news.yahoo.com/s/ibd/20080910/bs_ibd_ibd/20080910general01

 

και μετά…

 

thomass έγραψε:

 

Oι κυβερνήσεις ΔΕΝ δρουν, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «έδρασε» όταν ήδη Bear Sterns, Indy Mac, Lehman, Fredie, Fannie, AIG, βάρεσαν κανόνι. Όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων. Όταν ήδη άρχισε η κατάρρευση των αγορών…κλπ

 

 

Σχεδόν σε ένα 2ημηνο έχουμε «προκαταλάβει» με ερωτήματα τις εξελίξεις και με τοποθετήσεις αρκετές από τις απαντήσεις στις απορίες ημών και αλλήλλων.

Δεν υπάρχουν φορείς, αρχές και κυβερνήσεις, δυστυχώς, φίλε μου anshar.
Είναι όλοι ένα και το αυτό, έρμαια μεγαλοσυμφερόντων και παχυλών «ανταμοιβών». Οι πολιτικές είναι για τα ζώα, όπως του θεωρούν, τους απλούς ανθρώπους. Α, ναι: την συντριπτική πλειοψηφία!

Μετά από το πέρας αυτού του φαινομένου που βιώνουμε και θα βιώσουμε, μετά βεβαιότητας ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος.

Ο θρίαμβος θα είναι να γεννηθεί κάτι νέο που δεν θα θυμίζει τίποτα τα όσα μέχρι σήμερα ξέραμε. Θέλει νέους ηγέτες και νέες ιδεολογίες. Θέλει έμπνευση.
Θέλει και τύχη. Πάνω απ’ όλα θέλει όμως, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είπαμε ξανά: Ανάγκα και Θεοί πείθονται.

Διαφορετικά αν το τέρας μεταμφιεστεί σε ιππότη («λευκό» που τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται) να μας πείσει τάχα ότι «αλλαξε», τζάμπα κόπος, πόνος, δυστυχία.

Τέλος, στον Γιώργο Λυσσέα και όσα αναφέρει, θα σταθώ λίγο παραπάνω:

Γιώργο, δηλώσεις σαν του Προβόπουλου έχω πολλές σε αρχειακό υλικό και έπιασες το νόημα. Μέχρι σήμερα απέφυγα – ως επί το πλείστον – να κάνω ονομαστική αναφορά σε εγχώριους. Διότι πιστεύω ότι πρέπει να αναπτύσσεται η κρίση του καθενός και να μην στοχοποιείται κάποιος ή κάποιοι.

Για τον διοικητή της ΤτΕ, όμως έχω κάτι καλύτερο.

Την επιστολή της ένωσης καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ προς την τράπεζα της Ελλάδος, πριν λίγες ημέρες.

Αφορμή ΣΩΡΕΙΑ καταδικαστικών αποφάσεων των προηγούμενων ετών, για καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών κατά των καταναλωτών που αβάνταρε σκανδαλωδώς η ΤτΕ καθ’ υπέρβαση εξουσίας και νομίμων αρμοδιοτήτων.

http://www.ekpizo.gr/showdownn.php?id=132&t=1&arid=421

Επίσης, 1 χρόνο άντεξε ο Γιάννης ο Αδαμόπουλος στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Παραιτήθηκε, πριν δημοσιεύσει την 2η ετήσια έκθεση της η αρχή.

Δείτε τι έλεγε η 1η
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/YRep2006.pdf

Υπήρξαν πολλές φήμες (έως θα έλεγα ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, αλλά δεν έχω στοιχεία, οι πηγές μου όμως είναι μάλλον αδιαμφισβήτητες) για «πιέσεις» από τραπεζικά «ιδρύματα» για τα όσα ανέφερε η Ανεξάρτητη Αρχή σε αυτήν την έκθεση. Τότε το SENTIMENT δεν επέτρεπε αντιδράσεις.

_______

Γιώργο, επίσης θίγεις 2 πολύ σημαντικά θέματα:

α. Για τις επιρροές του Prechter στα όσα αναφέρουμε. Ναι υπάρχουν επιρροές. Δεν είναι όμως μονοσήμαντες. Δεν διαφωνώ με την κριτική περί timing. Σε μια supercycle ανάλυση όμως, 200 ετών, 5 χρόνια είναι σχεδόν 5 ώρες σε ένα ωριαίο διάγραμμα Smile Ακόμα κι έτσι, έχω αναφερθεί και στον Glenn Neely και τον Darryl Schoon μέχρι στιγμής για παρεμφερείς θέσεις.
Όποιος αφιερώσει χρόνο, θα καταλάβει ψάχνοντας τι εννοώ και ΠΟΛΛΑ παραπάνω.

β. Σωστά επίσης επισημαίνεται ότι εδώ δεν κάνουμε Short Term Analysis αξιών. Δόξα τω Θεώ, όλο το φόρουμ είναι γεμάτο τέτοιες. Προσωπικά, όποτε μπορώ το πράττω στον χρυσό και το αργό. Και σπανιότερα αλλού, αν κρίνω ότι κάτι έχω να καταθέσω. Όμως, εάν κάποιος διαβάσει κάτι που λέμε εδώ και πάει μετά να δώσει εντολή «υπό την επήρεια», πρώτον δεν έχει καταλάβει τι κάνουμε και δεύτερον, θα πρέπει να σταματήσει το σπορ.

Μου δίνεις λοιπόν ωραία πάσα, για να παραπέμψω στις αρχές του ΜΕΓΙΣΤΟΥ (προσωπική άποψη) W.D.GANN σχετικά με το MONEY MANAGEMENT

http://www.learningcommodities.com/content/view/2/1/

Θα αντιγράψω μόνο κάποια σχόλια (του) που τις ακολουθούν:

Πρέπει να παλέψεις απέναντι στα φυσικά σου ένστινκτα, (δηλαδή) να είσαι πεισματάρης, συναισθηματικός και άκαμπτος. Μάθε τις ατέλειες σου και ξεπέρασε τες.

Πρέπει να πειθαρχήσεις επί των συναισθημάτων σου. Ειδικά επί της τιμής σου, της απληστίας, της ελπίδας και του φόβου. Αυτά τα συναισθήματα θα σε οδηγούν πάντα πίσω στις μεθόδους της ήττας.

[Personal Sentiment]

Καλό βράδυ.

υγ1.Το Βίντεο αυτό από το MSNBC αξίζει όλα τα λεφτά:

υγ2. Στην «φωτό της ημέρας» Ο CEO της Lehman ο οποίος γρονθοκοπήθηκε

Σύντομα δεν θα είναι «είδηση».

 

Το παρακάτω διάγραμμα δημοσιεύτηκε στο tradenews.gr από τον χρήστη Manos
 

8 σκέψεις στο “SENTIMENT by Tradenews

  1. На нашем странице вы найдете развлечения знакомства, анекдоты пошлые, юмор анекдоты, телефоны приколы, деда мороз приколы, эротика фото, эротика 2 и секс фото, секс phpbb, юмор fm, юмор истории, ссылки юмор.

  2. На нашем странице вы найдете развлечения знакомства, анекдоты пошлые, юмор анекдоты, телефоны приколы, деда мороз приколы, эротика фото, эротика 2 и секс фото, секс phpbb, юмор fm, юмор истории, ссылки юмор.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *